Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2019: VEZI AICI SUBIECTELE la Limba și Literatura Română pe care le-au primit absolvenții clasei a VIII-a (FOTO)

Evaluare Națională 2019: VEZI AICI SUBIECTELE la Limba și Literatura Română pe care le-au primit absolvenții clasei a VIII-a (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 18 Iun 2019, 11:47
Evaluare Națională 2019: VEZI AICI SUBIECTELE la Limba și Literatura Română pe care le-au primit absolvenții clasei a VIII-a (FOTO) Sursă foto: hepta.ro Eveniment

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ: Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, marți, prima probă la Limba Română la Evaluarea Națională 2019. Printre subiecte, s-a regăsit un fragment dintr-o operă aparținând genului dramatic, conform Hotnews.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ: Astfel, elevilor li s-a cerut, la primul subiect la Limba Română, să redacteze o compunere pe baza unui text al genului dramatic. La subiectul al doilea, au avut de redactat o compunere liberă despre o oră de lectură. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ: Elevii au primit un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu. Cerințele de la subiectele la Limba Română de la Evaluarea Națională 2019, la primul punct, au fost: găsirea unor sinonime, menționarea rolului cratimei, modul de formare a unor cuvinte cum ar fi băiețel, precum transcrierea unor cuvinte care conțin diftong.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ:  De asemenea, la primul dintre subiectele la română la Evaluare Naționale 2019, una dintre cerințe a fost formularea unui enunț cu două idei principale, respectiv secundare din text. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ: Al doilea dintre subiectele la română a constat într-un fragment „A fost o dată un scriitor foarte încăpățânat” de Adina Nelega, printre cerințe fiind menționarea modului și timpului unor verbe, a funcției sintactice a unor cuvinte, transcrierea unei propoziții principale și a unei subordonate și construirea unei fraze cu două propoziții - o subordonată completivă directă introdusă prin conjuncția „dacă. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ: La punctul B al subiectului doi, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură. Ministerul Educației va publica la ora 15.00, baremul de corectare al subiectelor la Limba Română, la Evaluarea Națională 2019. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2019. VEZI AICI SUBIECTELE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ: Fiecare probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale durează două ore, începând cu ora 9.00. La fel ca până acum, examenul are loc în săli de clasă supravegheate video şi audio.

foto: edupedu.roScandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

foto: edupedu.ro

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala