Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2020. Când se afișează rezultatele sesiunii speciale din acest an

Evaluare Națională 2020. Când se afișează rezultatele sesiunii speciale din acest an

Un articol de: Traian Avarvarei - 29 Iun 2020, 05:40
Evaluare Națională 2020. Când se afișează rezultatele sesiunii speciale din acest an Foto: Pixabay Eveniment

Începe sesiunea Evalurii Naționale 2020.Examenul debutează cu proba la Limba și literatura română, luni, 29 iunie, iar primele rezultatele vor fi afișate la începutul lunii iulie. Ulterior urmează perioada contestațiilor și apoi rezultatele finale.


 


 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Evaluare Națională 2020 – sesiune specială. Când vor fi afișate rezultatele


 


 

Așa cum a anunțat de la începutul lunii iunie Ministerul Educației, anul acesta, din cauza epidemiei de Covid-19, mai este organizată o sesiune specială a examenului de Evaluare Națională. La această sesiune sunt primiți absolvenții clasei a VIII-a care au avut o temperatură mai mare față de limita maximă recomandată, care au fost izolați sau în carantină sau care au avut probleme medicale și nu au putut susține probele în perioada 15-18 iunie.

„În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse. La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, scrie Edu.ro.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 începe în data de 29 iunie cu proba la Limba și literatura română. Urmează examenul la matematică, pe 30 iunie și apoi, pe 1 iulie, la Limba și literatura maternă.

Elevii vor începe examenul la ora 9.00 și au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Primele rezultate la sesiunea specială a Evalării Naționale vor fi afișate în data de 2 iulie, în jurul orei 12.00.

Ulterior se vor depune contestațiile, până pe 2 iulie, între orele 14.00 și 19.00.

Rezultatele finale ale sesiunii speciale de Evaluare Națională 20202 vor fi afișate în data de 4 iulie, la ora 12.00.


  

Premieră: Rezultatele Evaluării Naționale sunt anonimizate


 

 

O altă premieră este că, anul acesta, rezultatele sunt anonimizate. Schimbarea a fost operată la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Astfel, fiecare candidat va primi un cod unic, pe care va trebui să-l identifice la afișarea rezultatelor și, astfel, își va afla notele. Rezultatele vor fi afișate la avizierele liceelor și pe platforma Ministerului Educației.

Ministrul Educației a ținut deja să laude buna organizare a Evaluării Naționale în acest an și i-a felicitat pe elevi pentru că s-au pregătit: „Evaluarea Naţională a fost organizată foarte bine, nu au fost probleme. Rezultatele sunt bune și cred că un rol important l-a avut şi modul în care Ministerul Educației și Cercetării a realizat pregătirea elevilor, prin testele de antrenament”.


 


 

Evaluare Națională – sesiune specială: Măsuri speciale în anul pandemic 2020


 


 

Anul acesta, în contextul pandemiei de Covid-19, elevii și cadrele didactive vor fi nevoite să respecte un set de măsuri de siguranță și distanțare socială, pentru a preveni răspândirea nouli coronavirus.

Astfel, elevilor le va fi măsurată temperatura la intrarea în unitățile de învățământ, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius. De asemenea, își vor dezinfecta mâinile la intrarea în școală, iar purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie, atât pentru elevi cât și pentru profesorii supraveghetori.

Mai mult decât atât, școlile trebuie să asigure culoare separate de intrare și ieșire, iar băncile din sălile de clasă vor fi așezate la distanță. Timpul alocat elevilor pentru rezolvarea probelor nu se modifică.

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala 2020