Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2020. Regulile pe care trebuie să le respecte școlile unde se vor susține examene

Evaluare Națională 2020. Regulile pe care trebuie să le respecte școlile unde se vor susține examene

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Mai 2020, 16:10
Evaluare Națională 2020. Regulile pe care trebuie să le respecte școlile unde se vor susține examene Eveniment

Examenul de evaluare națională 2020 se va susține diferit anul acesta, după cum a explicat chiar ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a anunțat care sunt măsurile pe care reprezentanții școlilor vor fi obligați să le respecte în momentul în care elevii de clasa a VIII-a se vor prezenta la unitățile școlare de care aparțin pentru a susține examenul de evaluare națională, în contextul epidemiei de Covid-19.

 

 

Evaluare Națională 2020. Ce reguli trebuiesc respectate în timpul examenelor

 
 

Condițiile de dezinfectare a claselor și aerisirea sălilor sunt obligatorii, se arată într-un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației. 

Principalele măsuri care vor mai fi luate în rândul elevilor și profesorilor pentru a se evita îmbolnăvirea cu Covid-19 sunt purtarea unei măști de protecție, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, impunerea distanțării sociale, verificarea temperaturii și spălarea mâinilor timp de 20 de secunde cu apă și săpun.Nu o să-ți vină să crezi CÂT costă un meniu de nuntă gătit de către chef Florin Dumitrescu

„Elevilor li se va lua temperatura, apoi vor parcurge un culoar bine definit, vor avea covoraşe cu dezinfectant, vor pătrunde în unitatea de învăţământ în care se va realiza igienizarea cu o zi înainte şi cu o oră înainte de pătrunderea personalului, plus aerisirea.”, a precizat Monica Anisie la Realitatea Plus.

 Conform noilor reguli, nu vor fi mai mult de 10 elevi în clasă și se va păstra o distanță de doi metri între aceștia.

„Vreau să clarific următoarele aspecte: vă asigur că se vor lua toate măsurile de siguranță, să evităm orice risc de îmbolnăvire. Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății va elabora un ordin comun prin care vom stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. Repet: maximum 10 elevi într-o sală de clasă”, a declarat Monica Anisie.

O altă premieră prevede reguli minimale pentru dotarea și igienizarea grupurilor sanitare din școli.

 

 

Evaluare Națională 2020. Lista obiectelor interzise în sălile de examen

 

 

Elevii care susțin evaluarea națională 2020 nu au voie în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe și poşete. De asemenea, nu li s eva permite să aibă asupra lor obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte,în afara celor cu care sunt deja îmbrăcați la intrarea în sala de examen.

Evident, mai sunt interzise telefoanele mobile, carți, dicționare sau alte manuale.

 

 

Calendarul pentru Evaluarea Naţională 2020

 

 

Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru susținerea examenului de evaluare națională 2020 în perioada 2 - 5 iunie.

Probele debutează pe 15 iunie, astfel:

Testul la Limba şi literatura română va avea loc în data de 15 iunie, iar cel la matematică în data de 17 iunie.

Pe 18 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele la Evaluarea Naţională vor fi afişate pe 22 iunie, până la ora 12:00, iar elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în aceeași zi, între orele 14:00 şi 20:00.

Soluționarea contestațiilor va fi făcută în perioada 23-26 iunie, iar rezultate vor putea fi transmise şi prin mijloace electronice, a anunţat ministerul Educaţiei Naţionale.

Notele finale vor fi afişate pe 27 iunie.

În sprijinul elevilor de clasa a VIII-a, Centrul Național de Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației a publicat mai multe seturi de teste de antrenament pentru Evaluare Națională 2020, precum şi baremul de corectare.

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala