Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2020 - sesiune specială. Elevii claselor a VIII-a susțin azi proba scrisă la Limba și literatura maternă

Evaluare Națională 2020 - sesiune specială. Elevii claselor a VIII-a susțin azi proba scrisă la Limba și literatura maternă

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Iul 2020, 05:00
Evaluare Națională 2020 - sesiune specială. Elevii claselor a VIII-a susțin azi proba scrisă la Limba și literatura maternă Eveniment

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 se încheie, miercuri, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura maternă. La Evaluarea Națională 2020 se susțin examene la șapte limbi materne: maghiară, germană, sârbă, slovacă, italiană, ucraineană și rromani, iar B1 RO vă prezintă subiectele anunţate de Ministerului Educației.

 

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

 

Evaluare Nationala 2020. Sesiune specială la Limba și literatura maternă

 

 

 

Examenul la Limba şi Literatura maternă începe la ora 9.00, iar subiectele vor apărea la scurt timp după ce elevii vor fi deja în sălile de clasă. B1.RO le va publica imediat ce acestea vor fi transmise de Ministerul Educației.  


 

Sesiune specială a Evaluării Naționale 2020


 


 

În sesiunea specială a Evaluării Naționale pot participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale. 

”Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vină copii la școală, pentru examen, și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție să primească, totuși, aceeași șansă ca și copiii care pot intra la examen. Atenție, vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține din 15 iunie, așa cum era planificată. Pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată - pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrarea în școală, sau izolați cu familia, sau carantinați, se organizează a doua sesiune”, a anunțat președintele Klaus Iohannis pe 28 mai.


Când se afișează rezultatele Evaluării Naționale- sesiunea specială din 2020

- 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

- 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

- 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)


 


 

Condiții speciale la Evaluarea Națională 2020 din cauza epidemiei de Covid-19


 


 

Pentru a fi evitată răspândirea COVID-19, autorităție au luat măsuri speciale pentru desfășurarea examenelor de anul acesta. Ministerul Educației a impus distanțarea fizică între băncile elevilor, astfel încât să fie înlăturată orice suspiciune de transmitere a noului coronavirus. De asemenea, toți elevii vor purta măști de protecție. La fel și profesorii supraveghetori.

De asemenea, unitățile de învățământ au și dezinfectant, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini. Intrarea în școli se va face doar după verificarea temperaturii și organizat, cu păstrarea distanțării sociale. În interiorul unităților au fost stabilite trasee speciale de intrare/ieșire, astfel încât să fie evitată aglomerația. Medicii vor fi prezenți în școli.


 

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala 2020