Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Baremul de corectare la Limba și literatura română

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Baremul de corectare la Limba și literatura română

Un articol de: Traian Avarvarei - 29 Iun 2020, 05:30
Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Baremul de corectare la Limba și literatura română Eveniment

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 începe luni, 29 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română. Amintim că această sesiune specială este organizată în premieră, din cauza epidemiei de coronavirus. De altfel, la aceast examen participă elevii care la prima sesiune au avut temperatura peste limita admisă, adică 37,3 grade Celsius, au fost internați ori s-au aflat în carantină din cauza Covid-19. Baremul de corectare la proba de Limba și literatura română este asemănător cu cel de la sesiunea trecută.

 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

Evaluare Națională 2020 - sesiune specială: Baremul de corectare la Limba și literatura română

 

 

 

Ministerul Educației a publicat încă de la începutul lunii iunie calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020.

Elevii s-au putut înscrie la sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 din data de 22 iunie.

Examenul debutează, luni, 29 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română, iar marți va fi proba la Matematică. Miercuri, examenul de Bacalaureat 2020 continuă cu proba la Limba și literatura Maternă.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Pentru rezolvarea subiectelor, absolvenții clasei a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore.

După ce absolvenții clasei a VIII-a vor intra în sălile de examen, Ministerul Educației va face pubrlice subiectele și baremul de corectare, iar B1.ro le va publica în cel mai scurt timp aici.

 

 

Sesiune Specială pentru Evaluarea Națională 2020

 

 

 

Sesiunea specială a Evaluării Naționale din 2020 este o opțiune pentru elevii care din diferite motive medicale nu au putut ajunge la Evaluarea Națională din perioada 15-18 iunie.

Persoanele care au avut o temperatură mai mare față de limita maximă recomandată, care au fost izolați sau în carantină sau care au avut probleme medicale și nu au putut susține probele în perioada menționata mai sus, se pot înscrie la sesiunea specială pentru Evaluare Națională.

„În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse. La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, scrie Edu.ro.

Aceasta are loc la finalul lunii iunie, după cum urmează:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

 

 

 

Măsuri speciale în școli pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

 

 

 

Anul acesta, în contextul pandemiei de Covid-19, elevii și cadrele didactive vor fi nevoite să respecte un set de măsuri de siguranță și distanțare socială, pentru a preveni răspândirea nouli coronavirus. Astfel, elevilor le va fi măsurată temperatura la intrarea în unitățile de învățământ, se vor dezfinfecta, iar purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie.

Mai mult decât atât, școlile trebuie să asigure culoare separate de intrare și ieșire, iar băncile din sălile de clasă vor fi așezate la distanță. Timpul alocat elevilor pentru rezolvarea probelor nu se modifică.

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala 2020