Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Elevii claselor a VIII-a susțin azi proba scrisă la Matematică

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Elevii claselor a VIII-a susțin azi proba scrisă la Matematică

Un articol de: Roxana Mirea - 30 Iun 2020, 05:00
Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Elevii claselor a VIII-a susțin azi proba scrisă la Matematică Foto: Pixabay Eveniment

Elevii care au terminat clasa a VIII-a susțin proba scrisă la matematică pe 30 iunie, în cadrul sesiunii speciale a Evaluării Naționale. Această sesiune specială este o premieră în acest an și s-a introdus în contextul pandemiei de coronavirus. Prin urmare, elevii care susțin săptămâna aceasta probele Evaluării Naționale sunt cei care la prima sesiune s-au aflat în carantină ori izolare la domiciliu, au avut probleme de sănătate sau au avut temperatura de peste 37,3 grade.

 

Evaluare Națională 2020 - sesiune specială. Elevii susțin proba scrisă la Matematică

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Elevii claselor a VIII-a s-au putut înscrie la sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 începând cu data de 22 iunie.

Ministerul Educației a publicat încă de la începutul lunii iunie calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Pentru rezolvarea subiectelor, absolvenții clasei a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore.

 

Sesiune Specială pentru Evaluarea Națională 2020

 

În premieră, s-a organizat o a doua sesiune de examene pentru a oferi elevilor, care s-au aflat în imposibilitatea de a susține examenul în prima sesiune din cauză că s-au încadrat în una dintre categoriile enunțate mai sus, egalitate de șanse.

Tocmai din acest motiv, după cum a declarat și ministrul Educației, Monica Anisie, sesiunea specială a fost organizată înainte de repartizarea computerizată la licee. Subiectele au respectat programa specială. Dat fiind că orele s-au desfășurat online, după  11 martie, MInisterul Educației a luat decizia ca programa să nu includă materia din semestrul al doilea.

„Noi ne gândim la siguranța și la sănătatea copiilor, de asta am luat decizia privind organizarea unei sesiuni speciale pentru elevii bolnavi, cei care sunt în izolare sau carantină ori care au temperatura pentru 37,3. Și asta înainte de repartizarea computerizată, pentru ca toți elevii să aibă șanse egale”, declara Anisie, pe 2 iunie, pentru B1 TV.

Aceasta a mai susținut că, tocmai pentru a nu îngreuna situația acestor elevi, cei care au apucat să dea câteva probe în prima sesiune nu vor mai fi nevoiți să le repete acum.

„În felul acesta le oferim tuturor copiilor posibilitatea să participe la admiterea la liceu sau facultate, cu aceleași șanse pe care le au și colegii lor care au finalizat probele încă din prima etapă”, mai afirma Monica Anisie, pe 8 iunie.

Nu doar în cazul Evaluării Naționale se organizează o sesiune specială, și ci în ceea ce privește examenul de Bacalaureat.

De asemenea, o altă premieră pentru elevii din anii terminali va fi și anonimizarea rezultatealor. Mai exact, notele elevilor la examene nu vor mai fi făcute publice, ca până acum. Candidații vor primi fiecare câte un cod cu ajutorul căruia își vor putea afla notele obținute.

 

Calendarul sesiunii speciale - Evaluare Națională 2020

 

Sesiunea specială a Evaluării Naționale are loc la finalul lunii iunie, după cum urmează:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)