Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Subiectele care au picat la Matematică

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Subiectele care au picat la Matematică

Un articol de: Roxana Mirea - 30 Iun 2020, 05:15
Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Subiectele care au picat la Matematică Eveniment

Proba la matematică în cadrul sesiunii speciale organizate la Evaluarea Națională a avut loc pe 30 iunie. Au participat elevii care, la prima sesiune, s-au aflat în carantină ori izolare la domiciliu, au avut probleme de sănătate sau au avut temperatura de peste 37,3 grade. În sprijinul elevilor de clasa a VIII-a, Centrul Național de Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației a publicat anterior mai multe seturi de teste de antrenament pentru Evaluare Națională 2020 însoţite de baremele de corectare.

 

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Subiectele care au picat la Matematică

 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Elevii claselor a VIII-a s-au putut înscrie la sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 începând cu data de 22 iunie.

Ministerul Educației a publicat încă de la începutul lunii iunie calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Pentru rezolvarea subiectelor, absolvenții clasei a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore.

B1.RO va publica subiectele imediat ce acestea vor fi transmise de Ministerul Educației.

 

 

Calendarul sesiunii speciale - Evaluare Națională 2020

 

Sesiunea specială a Evaluării Naționale are loc la finalul lunii iunie, după cum urmează:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

 

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială

 

Anul acesta, în premieră, au fost organizate două sesiuni de examene. Prima sesiune s-a desfășurat în perioada 15 – 18 iunie, iar rezultatele finale au fost publicate în data de 27 iunie, iar sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 are loc între 29 iunie și 1 iulie.

Prin urmare, elevii care susțin săptămâna aceasta probele Evaluării Naționale sunt cei care la prima sesiune s-au aflat în carantină ori izolare la domiciliu, au avut probleme de sănătate sau au avut temperatura de peste 37,3 grade.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că sesiunea specială a fost organizată înainte de repartizarea computerizată la licee. Subiectele au respectat programa specială. Având în vedere faptul că orele s-au desfășurat în mediul online, după  11 martie, Ministerul Educației a luat decizia ca programa pentru Evaluarea Națională să nu includă materia din semestrul al doilea.

„Noi ne gândim la siguranța și la sănătatea copiilor, de asta am luat decizia privind organizarea unei sesiuni speciale pentru elevii bolnavi, cei care sunt în izolare sau carantină ori care au temperatura pentru 37,3. Și asta înainte de repartizarea computerizată, pentru ca toți elevii să aibă șanse egale”, declara Anisie, pe 2 iunie, pentru B1 TV.

Pe lângă toate acestea, rezultate din acest an atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat vor fi anonimizate. Prin urmare, notele absolvenților nu vor mai fi făcute publice ca până acum. Fiecare candidat în parte va primi câte un cod cu ajutorul căruia va putea să își identifice nota.