Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională: Eroare la unul dintre subiectele de la matematică. Elevii au fost puși în dificultate (FOTO)

Evaluare Națională: Eroare la unul dintre subiectele de la matematică. Elevii au fost puși în dificultate (FOTO)

Un articol de: - 29 Iun 2016, 15:40
foto: pmponline.ro Eveniment

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, miercuri, proba la matematică, la Evaluarea Națională, și se pare că a existat o eroare la unul dintre subiecte, conform profesorului Ştefan Vlas­­ton.

Ştefan Vlas­­ton, cel care condu­ce una din cel mai puternice asociaţii preocupate de calitatea învă­ţământului românesc, EDU-CER, a declarat că deși subiectele au fost extrem de simple, totuși a existat un subpunct enunțat greșit, informează Adevărul.

“Este vorba de subpunctul 6 de la primul subiect:

6. În diagrama de mai jos este prezentată repartiţia notelor obţinute la un test la matematică, de elevii unei clase a VIII-a dintr-o şcoală.


foto: adevarul.ro

Cerința: Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu...

Conform diagramei, numărul elevilor care au obţinut nota 5 la acest test este egal cu...

Citeste mai mult: adev.ro/o9j4n9

Cum se vede în desen, nu se specifică nicăieri că pe axa Ox sunt notele, iar pe axa Oy numărul de elevi.

Unii elevi au scris corect că numărul elevilor care au luat nota 5 este 3, alţii au scris 8, citind diagrama invers, dar nici nu le poti reproşa că n-au fost subtili, ca n-au interpretat diagrama ca un adult.

Corect ar fi ca de la Comisia Centrală de examen să plece o notă către toate centrele de corectare, în care să fie menţionat faptul că punctajul maxim se acordă indiferent de modul în care elevii au citit diagrama. În caz contrar, vom avea zeci de mii de contestaţii, cu timp enorm de verificare şi acordare a notei. Nu cred că este nevoie de o bulversare a examenului pentru această inadvertenţă.”, a spus profesorul Ştefan Vlas­­ton.

Citeşte mai multe despre:   eroare
 
Loading...