Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluarea Națională 2012: Absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la Matematică

Evaluarea Națională 2012: Absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la Matematică

Un articol de: - 27 Iun 2012, 09:14
Evaluarea Națională 2012: Absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la Matematică Foto: opiniatimisoarei.ro Eveniment

Absolvenții de clasa a VIII-a susțin miercuri proba scrisă la Matemetică din cadrul Evaluării Naționale 2012. Proba a început la ora 09:00 și este ultimul examen pe care îl au de susținut elevii care au terminat ciclul gimnazial înainte de admiterea în liceu.

Liviu Pop, ministrul interimar al Educației, a declarat luni că la proba de Limba și literatura română s-au prezentat cu 20 la sută mai puțini elevi decât erau așteptați, în jur de 166 de mii. El a mai dat asigurări că toți cei care s-au prezentat la examen vor fi repartizați în licee, fiind prevăzute locuri pentru 200 de mii de elevi, deci peste numărul celor care au susținut Evaluarea Națională, relatează HotNews.

La proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale de acest an au apărut câteva probleme, unul din subiecte având răspuns interpretabil și în altul existând un cuvânt folosit greșit.

Primele rezultate se vor afișa vineri, iar contestațiile se vor depune în aceeași zi, până la ora 18:00. Rezultatele finale, de după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 2 iulie.

Citeşte mai multe despre:   limba romana,   Liviu Pop,   probleme