Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluarea Națională 2019: Lista cu cele mai importante reguli pe care elevii trebuie să le respecte. Când vor fi afişate rezultatele finale

Evaluarea Națională 2019: Lista cu cele mai importante reguli pe care elevii trebuie să le respecte. Când vor fi afişate rezultatele finale

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Iun 2019, 22:49
Evaluarea Națională 2019: Lista cu cele mai importante reguli pe care elevii trebuie să le respecte. Când vor fi afişate rezultatele finale Foto: Pixabay Eveniment

Evaluarea Naţională 2019 va începe, marţi 18 iuni, pentru toţi absolvenţii clasei a VIII-a. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8:30. Examenul începe la ora 9:00 și durează 2 ore. Elevii nu au voie să iasă din examen mai devreme de o oră și trebuie să scrie numai cu cerneală sau pastă de culoare albastră. 

Rezultatele de la evaluarea națională 2019 se afișează pe 25 iunie, după care urmează contestațiile.

Absolvenții de clasa a VIII-a nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, genți, arată edupedu.ro.

Metodologia le interzice explicit elevilor “să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați” (sursa: Art. 11 alin. 3 din Ordinul privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2018-2019)

Lista obiectelor interzise în examenul de la finalul clasei a VIII-a continuă cu telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la internet, la rețele de socializare și care ar putea fi folosite pentru comunicare cu alți candidați sau cu exteriorul.

Elevii nu au voie nici să vorbească între ei, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor (sursa: art. 11 alin. 5 din ordinul citat mai sus).

Elevii sunt obligați să lase toate obiectele interzise într-o sală de depozitare stabilită de comisia din școală.

Elevii care refuză să depoziteze obiectele interzise în sala stabilită de comisie NU sunt primiți în examen.
Absolvenții de clasa a VIII-a prinși că încearcă să copieze sau că au la ei telefoane/obiecte interzise sunt dați afară din probă și primesc nota 1, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise.

Calendar Evaluarea Națională 2019Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

18 iunie 2019       Limba şi literatura română – examen scris

20 iunie 2019       Matematică – examen scris

21 iunie 2019       Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)

29 iunie                Afișarea rezultatelor finale