Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un CICLON va lovi România. Vom trece brusc de la vreme de primăvară la temperaturi sub pragul de ÎNGHEŢ (FOTO)

Un CICLON va lovi România. Vom trece brusc de la vreme de primăvară la temperaturi sub pragul de ÎNGHEŢ (FOTO)

Un articol de: - 14 Mar 2018, 07:24
 Un CICLON va lovi România. Vom trece brusc de la vreme de primăvară la temperaturi sub pragul de ÎNGHEŢ (FOTO) Eveniment

Veşti teribile de la meteorologi. România va avea parte de un fenomen excepţional, în weekend şi la începutul săptămânii viitoare.
Este vorba de pătrunderea unei advecții ultrapolare în nord-estul ţării, în timp ce în restul României va rămâne cantonată o masă de aer cald, bogat în umezeală. Astfel, se va genera un gradient termic şi baric absolut impresionant, urmând ca duminică să avem maxime de doar -7...-8 grade Celsius în nordul Moldovei, în timp ce prin Oltenia se vor atinge valori de 18 grade Celsius, potrivit paginii de Facebook Estimări şi prognoze meteo personale-România

Potrivit sursei citate, odată ce masa de aer polar va avansa şi spre sudul ţării, vremea va intra într-un proces de răcire drastică, urmând ca doar în câteva ore să trecem de la 18...19 grade Celsius, la temperaturi sub pragul de îngheţ. 

(Foto: Estimări şi prognoze meteo personale-România / Facebook)

În consecinţă, ne putem aştepta la averse de ploaie/lapoviţă/ninsoare şi/sau măzăriche, chiar însemnate cantitativ, local însoţite de descărcări electrice.

Mai mult, dacă masa de aer rece va ajunge mai repede şi în restul României, vom avea parte de un episod sever de iarnă autentică în mijloc de martie, având în vedere că potenţialul precipitabil al ciclonului va fi unul considerabil. 

(Foto: Estimări şi prognoze meteo personale-România / Facebook)

Meteorologii mai atrag atenţia că este aproape o certitudine că nordul şi parţial centrul Moldovei vor avea parte de ninsori însemnate cantitativ, ce vor depune şi un strat de zăpadă local mai consistent.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

(Foto: Estimări şi prognoze meteo personale-România / Facebook)
 

Citeşte mai multe despre:   ciclon,   Moldova,   Oltenia,   aer polar,   averse,   ninsoare