Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evenimente organizate în București, cu ocazia Zilei Naționale a SUA

Evenimente organizate în București, cu ocazia Zilei Naționale a SUA

Un articol de: Andrei Vlad - 04 Iul 2020, 09:30
Evenimente organizate în București, cu ocazia Zilei Naționale a SUA Eveniment

Astăzi, 4 iulie, se împlinesc 244 de ani de la declararea Independenței Statelor Unite ale Americii. Din păcate, pandemia de COVID-19 și-a pus puternic amprenta, iar evenimentele pline de bucurie și culoare, tipice sărbătorii, nu au mai fost organizate în acest an. 

Joi, 2 iulie însă, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București nu a renunțat la clasicul eveniment, la care au participat premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis

„În tot acest timp, România a dovedit că înțelege să contribuie activ la întărirea acestei solidarități. Este inclusiv motivul pentru care, anul trecut la Casa Albă, alături de președintele SUA, am adăugat două noi domenii parteneriatului nostru strategic - securitatea rețelelor 5G, de a căror reziliență va depinde în bună parte succesul noii economii digitale, precum și domeniul nuclear-civil, cu rol esențial în asigurarea securității energetice. Totodată, în declarația comună adoptată cu Donald Trump am subliniat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea transatlantică", a declarat Klaus Iohannis

 

 

Ludovic Orban: „Principiile din Declarația de Independență și-au dovedit valențele universale, larg împărtășite la nivelul întregii societăți românești"

 

 


„O asemenea importanță ne amintește importanța parteneriatului strategic dintre Statele Unite ale Americii și România și faptul că acesta se bazează pe fundamentul solid al principiilor înscrise în Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii și care și-au dovedit valențele universale, larg împărtășite la nivelul întregii societăți românești. 

Programul de guvernare pune accent special pe aspectele concrete ale extinderii parteneriatului strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Colaborarea bilaterală intensă și eficientă cu Statele Unite ale Americii nu se limitează doar la politca externă și de securitate. Parteneriatul nostru strategic și-a dovedit eficiența și flexibilitatea prin adaptabilitatea rapidă la circumstanțele rapide prin care trecem", a declarat Ludovic Orban, în cadrul evenimentului organizat de Ambasada Statelor Unite ale Americii. 

 

 

România și SUA, 140 de ani de relații diplomatice

 

 

Ziua Independenței comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, prin intermediul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii. 

Mai precis, Ziua Independenței semnifică desprinderea celor 13 colonii americane de autoritatea britanică. Americanii nu au mai suportat interdicțiile coroanei engleze, care le încălca drepturile. Printre acestea, interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londonez - nu exista nici măcar un reprezentant al coloniilor de peste ocean. 

România aniversează în acest an 140 de ani de relații diplomatice cu Statele Unite ale Americii.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   Ziua Americii,   Ludovic Orban,   Klaus Iohannis