Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCES DE ZEL al Poliției Române: Femeie bruscată de mai mulți oameni ai legii în centrul Capitalei, după ce a traversat pe roșu. Reacția autorităților (VIDEO)

EXCES DE ZEL al Poliției Române: Femeie bruscată de mai mulți oameni ai legii în centrul Capitalei, după ce a traversat pe roșu. Reacția autorităților (VIDEO)

Un articol de: - 10 Aug 2016, 14:54
EXCES DE ZEL al Poliției Române: Femeie bruscată de mai mulți oameni ai legii în centrul Capitalei, după ce a traversat pe roșu. Reacția autorităților (VIDEO) Eveniment

Imagini șocante în central Capitalei, miercuri după amiază. O femeie a fost bruscată de mai mulți polițiști, pentru că a traversat pe culoarea roșie a semaforului.

În videoclip se pot auzi strigătele disperate ale femeii imobilizate, în jurul căreia roiau cel puțin 10 polițiști, mai ceva ca la o acțiune a unei bande de cămătari.

IMAGINI ȘOCANTE: Femeie bruscată de mai mulți polițiști în centrul Capitalei, după ce a traversat pe roșu

În urma publicării imaginilor, Poliția Română a venit cu următoarele clarificări:

 "În data de 20.07.2016, în zona intersecţiei bulevardului Unirii cu bulevardul Regina Maria a avut loc o acțiune cu caracter preventiv a Poliției Rutiere, prin prisma numărului de accidente produse  având drept principală cauză traversarea prin loc nepermis.

 Pe parcursul acțiunii a fost observată şi o femeie, angajată în traversarea șoselei fără a respecta regulile privind traversarea, iar în momentul în care polițiștii rutieri i-au solicitat să se legitimeze în vederea aplicării sancțiunii contravenționale, aceasta a avut un comportament recalcitrant și de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică, refuzând în mod repetat să se legitimeze.

Poliţiştii rutieri au procedat la imobilizarea persoanei, aceasta fiind ulterior condusă la subunitatea de poliţie, pentru identificare.

 Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 400 lei în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 și cu 250 lei pentru încălcarea prevederilor din R.A. a OUG 195/2002.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Precizăm faptul că persoana a fost condusă şi la o unitate spitalicească, pentru consult medical de specialitate.

 Pe parcursul acțiunii au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale pietonilor care au traversat prin loc nepermis sau fără respectarea regulilor privind traversarea.

Precizăm că traversarea pietonilor prin loc nepermis constituie principala cauză a accidentelor rutiere soldate cu rănirea ori decesul persoanelor în municipiul Bucureşti.

De asemenea, poliţiştii care apar în imaginile difuzate erau participanţi la acţiunea organizată de Brigada Rutieră şi nu au fost chemaţi special pentru cazul prezentat"    

Citeşte mai multe despre:   politisti