Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Care este stadiul lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată București-Giurgiu, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură

EXCLUSIV // Care este stadiul lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată București-Giurgiu, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură

Un articol de: George Forcoș - 27 Aug 2020, 11:38
EXCLUSIV // Care este stadiul lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată București-Giurgiu, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură Eveniment

EXCLUSIV // Unul dintre proiectele majore de investiții anunțat de către Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA este modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord-Giurgiu.

Oficial obiectivul asumat de companie este "Modernizarea liniei CF Bucureşti Nord -Jilava - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră, Lot 1: Redeschiderea circulaţiei feroviare pe pod peste râul Argeş, între Vidra şi Comana".

Proiectul prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare, între Vidra şi Comana (inclusiv staţia Comana), de la km 18+180 (capătul Y al staţiei Vidra), până la km 30+200 (capătul Y al staţiei Comana) şi o serie de poduri de cale ferată. Se vor executa lucrări la pod CF km 23+607 peste râul Argeş (între Haltele Vidra şi Grădiştea), pod km 18+265 peste râul Sabăr, pod km 18+402 peste râul Sabăr şi pod km 28+375 peste râul Neajlov. Valoarea totală estimată a contractului este de 458.962.965,47 lei (fără TVA), iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri externe nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014 - 2020, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

Într-un răspuns pentru B1.RO, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a explicat care este în prezent stadiul proiectului de modernizare.

Astfel, Lotul 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ - la data prezentei se afla în etapa de achizitie a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor. Conform caietului de sarcini, perioada de execuție a lucrărilor pentru acest tronson este de 30 luni (6 luni proiectare și 24 luni execuție), de la data semnării contractului.

Lotul 2: ’’Modernizarea infrastructurii de cale ferată între stațiile CF București Nord - Giurgiu Nord - Giurgiu Nord Frontieră” – se află în etapa definitivării Studiului de Fezabilitate Final și a documentației privind obținerea Acordului de Mediu.

Despre acest proiect de modernizare, CFR SA anunța că termenul pentru proiectare este de şase luni, pentru execuţia lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanţie a obiectivului este de 60 de luni.

Citeşte mai multe despre:   CFR,   Stiri Bucuresti,   Stiri Giurgiu