Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Ce se întâmplă dacă vom avea peste 2.000 de cazuri de COVID-19, trei zile la rând. Emilian Imbri: "Începem să ne gândim la faptul că e o alarmă"

EXCLUSIV // Ce se întâmplă dacă vom avea peste 2.000 de cazuri de COVID-19, trei zile la rând. Emilian Imbri: "Începem să ne gândim la faptul că e o alarmă"

Un articol de: George Forcoș - 30 Sep 2020, 16:34
EXCLUSIV // Ce se întâmplă dacă vom avea peste 2.000 de cazuri de COVID-19, trei zile la rând. Emilian Imbri: "Începem să ne gândim la faptul că e o alarmă" FOTO: ASSMB Eveniment

EXCLUSIV // Managerul Institutului Victor Babeş, medicul Emilian Imbri, a explicat că explozia cazurilor noi de coronavirus în Capitală poate fi explicată prin creșterea numărului de teste care se efectuează în această perioadă.

Totodată, noul bilanț negativ anunțat miercuri de autorități poate fi pus pe seama întoarcerii românilor din concedii și a relaxării precauției. Totodată medicul Emilian Imbri a subliniat că, dacă vom avea trei zile la rând un bilanț cu peste 2.000 de cazuri de coronavirus ar trebui să ne alarmăm, iar autoritățile ar trebui să găsească soluții pentru creșterea capacității de internare a cazurilor COVID.

“Nu putem spune despre București că este cel mai mare focar de coronavirus din țară. Putem eventual considera că în București se testează mai mult. Plus că vorbim despre o aglomerație urbană care oferă posibilitatea atât a unei testări masive, lumea este conștientă de faptul că e bine să se testeze, bucureștenii au realizat acest lucru mai bine.

S-au terminat și concediile, iar lumea nu se mai ferește de testare, pentru că înainte de a pleca în concedii se cam fereau și spuneau: lasă, că poate apuc să plec în concediu și nu mă testez, că dacă mă găsesc pozitiv și risc să îmi strice concediu. Acume ste final de concediu, lumea s-a întors masiv, împreună cu copiii, au dat unii de alții, bucuria de prin birouri și prin instituții a crescut destuld e mult, protecția a scăzut foarte mult, ca atare era de așteptat.Nu putem să tragem o concluzie să spunem că ar fi Bucureștiul cel mai mare focar”, a explicat Emilian Imbri pentru B1.RO.

Acesta a subliniat că este posibil ca numărul cazurilor să crească în continuare și că o creștere ce ar depăși 2.000 de cazuri, timp de trei zile consecutiv, ar reprezenta o alarmă.

“Eu cred în continuare că va mai crește numărul, însă e doar o zi în care am avut 2158 de cazuri. Dacă mai țineți minte a fost o zi acum două săptămâni, când a fost peste 1800 de cazuri. Și atunci am vorbit doar despre o singură zi. A doua zi numărul a scăzut la 1.600 și nu a mai apărut 1800. Haide să vedem dacă mâine avem din nou peste 2000 de cazuri.

Dacă apar trei zile la rând, atunci începem să ne gândim la faptul că e o alarmă. Nu intrăm încă în starea de foc, dar este o alarmă. Trebuie să fim prudenți. Cei care coordonează sistemul de sănătate va trebui să se gândească la planurile de extindere a zonei COVID, a zonei de internare și există spitale care pot să intre în acțiune.Sigur că dereglăm activitatea pe alte planuri, dar dacă va fi nevoie. Cred că asta se va întâmpla”, a mai precizat Emilian Imbri.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Emilian Imbri