Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Ce spun specialiștii despre scăderea numărului de teste pentru coronavirus: "Este o confirmare că nu s-a mărit capacitatea de testare pentru a ține pasul cu valul doi, cum s-a făcut în valul unu"

EXCLUSIV // Ce spun specialiștii despre scăderea numărului de teste pentru coronavirus: "Este o confirmare că nu s-a mărit capacitatea de testare pentru a ține pasul cu valul doi, cum s-a făcut în valul unu"

Un articol de: George Forcoș - 12 Aug 2020, 18:10
EXCLUSIV //  Ce spun specialiștii despre scăderea numărului de teste pentru coronavirus: "Este o confirmare că nu s-a mărit capacitatea de testare pentru a ține pasul cu valul doi, cum s-a făcut în valul unu" sursa foto: Pixabay Eveniment

EXCLUSIV // Medicul Timișorean, Octavian Jurma, cunoscut pentru predicțiile sale legate de evoluția pandemiei de coronavirus în România, a oferit pentru B1.RO noi precizări referitoare la scăderea numărului de teste pentru coronavirus, în ciuda faptului că numărul cazurilor de infectări, raportate în ultimele 24 de ore a crescut constant.

 

Medicul Octavian Jurma: Numărul persoanelor care vor să fie testate a crescut 

 

Potrivit acestuia, numărul persoanelor care vor să fie testate în această perioadă a crescut și nu a scăzut, așa cum sugerează INSP, într-un răspuns pentru B1.RO că ar fi putut să se întâmple.

“Sunt aprope cert că numărul acesta (numărul persoanelor care vor să fie testate) a crescut nu a scăzut. Am prieteni care mă sună pentru că au simptome și trebuie să aștepte șapte zile după rezultat și colegi care mă informează că nu se mai testează în unele județe contacții direcți. Văd însă că azi au reintrodus numărul de teste la 24h”, a precizat medicul timișorean Octavian Jurma.

Potrivit acestuia, nu ar trebui să scadă numărul testelor efectuate la recomandarea medicului și al DSP-urilor în această perioadă de creștere a pandemiei de coronavirus. O analiză a raportului dintre aceste teste și cele la cerere va fi făcută de medicul timișorean în zilele următoare:

“Unde e inacceptabil răspunsul este că nu are voie să scadă numărul de teste făcute la recomandarea medicului și DSP-urilior (celor obligatorii) în această perioadă.  Teste la cerere sunt un bonus impus din exterior.

Nu putem să delegăm complet responsabilitatea combaterii epidemiei cetățenilor și să ne așteptăm acum să plătească și testele din buzunarul lor. Voi verifica și o să putem reformula întrebarea de ce a scăzut numărul testelor clinice?", precizează Octavian Jurma.

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

INSP, despre scăderea numărului de teste

 

Contactați de B1.RO, reprezentanții INSP au precizat că sunt mai multe cauze care pot explica scăderea numărului de teste aplicate în această perioadă, una dintre ele fiind și adresabilitatea:

“Depinde de cât s-a lucrat și cât s-a recoltat.Nu depinde de INSP, ci de numărul cazurilor, de laborator, de capacitatea de testare. Deci numărul testelor depind de mulți factori. Vorbim despre capacitatea efectivă de testare, dar și despre adresabilitatea către laboratoare, în funcție de ceea ce se întâmplă în general, de câți oameni sună și prezintă simptomatologie, de câți oameni apelează la prioretizarea de testare. Deci asta ține de mai mulți factori”, au precizat reprezentanții INSP.

Despre acest răspuns medicul Octavian Jurma a precizat:

“Pentru moment această "scuză" este o confirmare a faptului că nu s-a mărit capacitatea de testare pentru a ține pasul cu valul doi, cum s-a făcut în valul unu".

Citeşte mai multe despre:   COVID-19