Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Episcopul Hușilor îndeamnă credincioșii să boicoteze Turcia ca destinație turistică: "Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat Sfânta Sofia într-o moschee" / Reacția BOR, la solicitarea B1.RO

Episcopul Hușilor îndeamnă credincioșii să boicoteze Turcia ca destinație turistică: "Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat Sfânta Sofia într-o moschee" / Reacția BOR, la solicitarea B1.RO

Un articol de: George Forcoș - 18 Aug 2020, 12:18
Episcopul Hușilor îndeamnă credincioșii să boicoteze Turcia ca destinație turistică: "Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat Sfânta Sofia într-o moschee" / Reacția BOR, la solicitarea B1.RO sursa foto: episcopia husilor Eveniment

Episcopul de Huşi, Preasfinţitul părinte Ignatie, a lansat un îndemn către credincioșii din România, în contextul reluării slujbelor musulmane în fosta catedrală creștină Sfânta Sofia din Istanbul, transformată în moschee.

 

Episcopul Hușilor a îndemnat credincioșii să boicoteze Turcia ca destinație turistică

 

Acesta a criticat pasivitatea reprezentanţilor statului în cazul fostei biserici creştine și a făcut un apel la români să nu mai meargă în vacanţe în ţara condusă de Recep Erdogan.

“Dictatorul Erdogan, cel care îi persecută pe creştini, a transformat această biserică, simbol al creştinătăţii şi în special al Ortodoxiei, sub ochii liderilor Europei, într-o moschee.

Pe 24 iulie s-a făcut acolo prima slujbă musulmană, tocmai pentru umilinţa creştinilor. Foarte puţini lideri europeni şi de la nivel mondial au luat atitudine. La nivelul ţării noastre, niciun reprezentant oficial nu a luat atitudine, de parcă nu am fi creştini.

O atitudine de protest pe care ar trebui să o avem ar fi să boicotăm toate produsele turceşti şi niciun creştin să nu mai meargă acolo în vacanţă”, a declarat Preasfinţitul părinte Ignatie în timpul unei slujbe, potrivit episcopiahusilor.ro.

Înaltul prelat a atras atenţia asupra transformării Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol în moschee şi asupra lipsei de reacţie a opiniei publice internaţionale faţă de acest gest de umilinţă la adresa creştinilor:

„În data de 10 iulie 2020, Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol (Istanbul) a fost transformată în moschee.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

S-a declarat, cu viclenie, că nu s-a transformat o biserică în moschee, ci un muzeu în moschee.

Această Catedrală, timp de 500 de ani de la zidirea ei, a fost biserică creştină. În 1934 Ataturk o transformă în muzeu. Timp de 84 de ani a fost muzeu, un bun al întregii lumi, patrimoniu UNESCO”, a mai precizat Episcopul Hușilor.

 

Reacția BOR privind declarațiile PS Ignatie

 

Contactat de B1.RO, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a subliniat faptul că declarațiile preasfinţitului părinte Ignatie exprimă un punct de vedere personal și nu reprezintă asumarea unei poziții oficiale din partea Patriarhiei Române.

“A fost vorba despre o predică a PS Ignatie, în care a lansat acel îndemn. Este așadar vorba despre un gest personal, nu instituțional”,a  precizat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Recep Tayyip Erdogan,   episcopul husilor,   Biserica Ortodoxa Romana