Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // În ce scenarii se încadrează județele României, cu privire la noul an școlar

EXCLUSIV // În ce scenarii se încadrează județele României, cu privire la noul an școlar

Un articol de: Andi Miron - 05 Aug 2020, 20:03
EXCLUSIV // În ce scenarii se încadrează județele României, cu privire la noul an școlar Eveniment

Miercuri, 5 august, Klaus Iohannis a vorbit despre redeschiderea anului școlar. Președintele României a precizat că decizia începerii cursurilor se descentralizează la nivel de județ, în baza a 3 scenarii. 

Klaus Iohannis a vorbit despre scenariul verde, galben și roșu, care descriu ce se va întâmpla cu activitatea didactică. 

Scenariul verde: risc mic sau deloc, se referă la mai puțin de un caz de infectare la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile, cursurile se țin fizic la școală.

Scenariul galben: risc mediu, se referă la 1-3 cazuri de infectare raportat la mia de locuitori în ultimele 14 zile, cursurile se țin mixt - o parte dintre elevi merg la cursuri, alții iau parte la lecții de acasă, online. 

Scenariul roșu: risc ridicat, se referă la peste 3 cazuri de infectare, școala se închide, iar cursurile se țin exclusiv online. 

 

Școala se va redeschide în toate județele din România, din 14 septembrie

 

B1.ro a calculat pentru cele mai populate 10 județe din țară numărul de infectări la mia de locuitori, în baza datelor oficiale furnizate de GDS, pentru ultimele 24 ore. În restul celor 13 zile, datele cu privire la numărul de infectări au arătat aproximativ la fel, cu București, Argeș, Brașov și Prahova în fruntea celor cu risc epidemiologic. 

În acest moment, toate județele se califică în scenariul verde. Numărul de cazuri raportat la 1.000 de locuitori este foarte mic. Argeș este lider, cu 0,15 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în București, cu o populație de 2,1 milioane de locuitori, are 0,07 cazuri pozitive de COVID-19 la mia de locuitori.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

 

Pentru ca școlile să se închidă în București ar trebui să se înregistreze de 42 de ori mai multe infectări 

 

Scenariile comunicate de către Klaus Iohannis par a fi mai degrabă create pentru toamnă și iarnă, pentru a exista o oarecare predictibilitate, în cazul unui nou „boom" de infectări. Mai precis, pentru ca Bucureștiul să fie clasat în scenariul galben, ar trebui să aibă 2090 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori în 24 de ore, adică de 14 ori mai multe față de acest moment.

În ultimele săptămâni a avut în medie 140-150 de teste pozitive zilnic. Pentru ca școlile să se închidă în București, ar trebui să se înregistreze 6.300 de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi, deci de 42 de ori mai multe decât în prezent. 

 

În acest moment, numărul zilnic de cazuri de COVID-19, raportate la mia de locuitori se prezintă în felul următor:

 

Argeș - 0,15 cazuri

București - 0,07 cazuri

Brașov - 0,14 cazuri

Bacău - 0,08 cazuri

Cluj - 0,05 cazuri

Constanța - 0,04 cazuri

Iași - 0,03 cazuri 

Prahova - 0,10 cazuri 

Suceava - 0,04 cazuri

Timiș - 0,08 cazuri

 

Citeşte mai multe despre:   EXCLUSIV,   Klaus Iohannis,   COVID-19,   coronavirus