Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Incident grav la INML: Cadavrul unui francez, încurcat cu al unui american, a fost incinerat și a ajuns în SUA. Institutul confirmă pentru B1.RO că este o anchetă în curs și că, deocamdată, nimeni nu poate explica greșeala

EXCLUSIV // Incident grav la INML: Cadavrul unui francez, încurcat cu al unui american, a fost incinerat și a ajuns în SUA. Institutul confirmă pentru B1.RO că este o anchetă în curs și că, deocamdată, nimeni nu poate explica greșeala

Un articol de: George Forcoș - 21 Ian 2021, 18:02
EXCLUSIV // Incident grav la INML: Cadavrul unui francez, încurcat cu al unui american, a fost incinerat și a ajuns în SUA. Institutul confirmă pentru B1.RO că este o anchetă în curs și că, deocamdată, nimeni nu poate explica greșeala sursa foto:institutiimedicale.ro Eveniment

Institutul Național de Medicină Legală se află în centrul unui incident șocant după ce două cadavre au fost încurcate. Pe data de 7 ianuarie, trupul unui cetățean francez a fost predat familiei unui american mort.

Familia cetățeanului american s-a prezentat la INML pentru recunoașterea și ridicarea cadavrului, însă a primit în schimb trupul unui cetățean francez.

Greșeala a fost descoperită abia după două săptămâni, când familia cetățeanului francez a venit să ridice cadavrul care fusese trimis în SUA, acolo unde a fost incinerat de familia americanului mort.

Contactați de B1.RO, reprezentanții INML au conformat acest incident și au precizat că în acest moment sunt în desfășurare mai multe anchete, atât o anchetă internă, cât și o achetă a poliției și a procurorilor pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs această confuzie. Purtătoarea de cuvânt a INML, Francisc Adriana a precizat că nu s-a mai întâmplat până acum un astfel de incident și că deocamdată nu se cunoaște cum a fost posibilă această eroare, dar că în momentul în care vor apărea informații suplimentare vor fi comunicate opiniei publice.

„Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I.N.M.L. „Mina Minovici” București s-a produs în data de 07.01.2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului.

Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01.2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art.298 Cod Penal.

I.N.M.L. „Mina Minovici” București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersuri administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmite Institutul Național de Medicină Legală într-un comunicat de presă.