Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Masca de protecție poate fi înlocuită cu vizierele la școală? Medicul Mihai Craiu, pentru B1.RO: “Sunt ineficiente pentru prevenția unor potențiale infecții de la copil”

EXCLUSIV // Masca de protecție poate fi înlocuită cu vizierele la școală? Medicul Mihai Craiu, pentru B1.RO: “Sunt ineficiente pentru prevenția unor potențiale infecții de la copil”

Un articol de: George Forcoș - 19 Aug 2020, 16:02
EXCLUSIV // Masca de protecție poate fi înlocuită cu vizierele la școală? Medicul Mihai Craiu, pentru B1.RO: “Sunt ineficiente pentru prevenția unor potențiale infecții de la copil” sursa foto: pixabay Eveniment

EXCLUSIV // În contextul în care începerea noului an școlar se apropie cu pași repezi, în spațiul public au apărut mai multe confuzii cu privire la unele măsuri de protecție pe care elevii ar trebui să le respecte pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Una dintre întrebările care circulă intens în aceste zile în spațiul online vizează eficiența măștilor de protecție. Mulți părinți se întreabă astfel dacă masca de protecție este mai eficientă decât vizierele.

Medicul pediatru Mihai Craiu a precizat pentru B1.RO că vizierele sunt ineficiente în acest caz, iar experții nu recomandă folosirea lor, decât în cazuri excepționale. Și în aceste situații, vizierele trebuie să respecte anumite standarde pentru a-și îndeplini rolul de protecție.

“Vizierele sunt ineficiente pentru prevenția unor potențiale infecții de la copil. Doar "facial covering/cloth" în orice formă sunt recomandate de experți.

Vizierele reprezintă o super-excepție și ar trebui să aibă niște caracteristici de formă și dimensiune.

Probabil vizierele sunt indicate pentru profesori fără comorbidități și pentru școlari cu dizabilități sau boli ce generează contraindicație de purtat masca”, a precizat pentru B1.RO medicul Mihai Craiu.

 

Autoritățile sanitare internaționale recomandă purtarea măștilor de protecție

 

Potrivit CDC, COVID-19 se răspândește în principal de la o persoană la alta prin picături respiratorii produse atunci când o persoană infectată tușește, strănută, vorbește sau ridică vocea (de exemplu, în timp ce strigă, scandează sau cântă). Aceste picături pot ateriza în gurile sau nasul persoanelor care se află în apropiere sau pot fi inhalate în plămâni. Studii recente arată că o parte semnificativă a indivizilor cu COVID-19 nu prezintă simptome (sunt „asimptomatice”). Chiar și cei care dezvoltă simptome (sunt „pre-simptomatici”) pot transmite virusul altora înainte de a prezenta simptome.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Pentru a reduce răspândirea COVID-19, CDC recomandă persoanelor să poarte măști în medii publice atunci când se află în jurul oamenilor din afara gospodăriei lor, în special atunci când alte măsuri de distanțare socială sunt dificil de întreținut.

De ce este important să porți o mască? Măștile pot ajuta ca persoanele care au COVID-19 să nu răspândească virusul către alții. Purtarea unei măști va ajuta la protejarea persoanelor din jur, inclusiv a celor cu risc mai mare de îmbolnăvire și a lucrătorilor care vin frecvent în contact strâns cu alte persoane (de exemplu, în magazine și restaurante). Măștile au rolul să reducă răspândirea COVID-19 atunci când sunt utilizate pe scară largă în spațiul public. Răspândirea COVID-19 poate fi redusă atunci când se folosesc măști împreună cu alte măsuri preventive, inclusiv distanțarea socială, spălarea frecventă a mâinilor și curățarea și dezinfectarea suprafețelor atinse frecvent.

Citeşte mai multe despre:   Mihai Craiu,   COVID-19