Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Medicul Virgil Musta, despre persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 după prima doză de vaccin: "Protocolul românesc recomandă să se prezinte pentru rapel la 28 de zile după izolare"

EXCLUSIV // Medicul Virgil Musta, despre persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 după prima doză de vaccin: "Protocolul românesc recomandă să se prezinte pentru rapel la 28 de zile după izolare"

Un articol de: George Forcoș - 26 Ian 2021, 14:08
EXCLUSIV // Medicul Virgil Musta, despre persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 după prima doză de vaccin: "Protocolul românesc recomandă să se prezinte pentru rapel la 28 de zile după izolare" foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Eveniment

EXCLUSIV // Mai multe cazuri de infectări cu coronavirus au fost depistate și în România la scurt timp după efectuarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19. Deși cercetătorii nu au găsit dovezi că există o legătură între vaccinare și infectarea cu noul coronavirus, cei care se află într-o astfel de situație se confruntă cu o dilemă: în ce condiții se mai pot prezenta la centrul de imunizare pentru efectuarea rapelului?

 

În ce condiții mai pot face rapelul persoanele depistate pozitiv cu COVID-19 după prima doză de vaccin

 

Medicul Virgil Musta, de la spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a precizat pentru B1.RO că există trei posibilități în cazul persoanelor care sunt depistate pozitiv cu COVID-19 între prima doză de vaccin și efectuarea rapelului:

“Există trei atitudini în acest sens. Protocolul american prevede că toate aceste persoane pot face rapelul după ce ies din izolare dacă nu mai au simptome, adică în situația în care starea generală este una bună.

Protocolul european recomandă ca la 28 de zile de la depistare aceste persoane ar putea face rapelul.

Protocolul nostru sau discuțiile din România referitoare la acest caz precizează că rapelul trebuie făcut la 28 de zile de la finalizarea izolării. Deci 28 de zile după ce trec cele 14 zile de izolare”, a declarat medicul Virgil Musta.

 

Cum pot fi explicate cazurile de infectare cu COVID-19 după vaccinare

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

După cum o arată dovezile din studiile clinice, răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la 7 zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, întrucât acea perioadă este considerată perioadă de “fereastră imunologică”, adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun.

O altă explicație poate fi că persoana, în momentul vaccinării, se afla fie în perioada de incubație, fie deja infectată și aflată în fază asimptomatică.

În plus, eficacitatea dovedită din studiile clinice a vaccinului produs de BioNTech/ Pfizer este de 95%. Ceea ce înseamnă că există un număr mic de persoane care încă pot să dezvolte boala în ciuda vaccinării. Cu toate acestea, datele din studii arată că protecția față de formele severe este de aproape 100%.

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Virgil Musta