Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Ministerul Sănătății, despre situatia stocurilor de vaccin antigripal din farmacii: "Nu avem o evidență. Farmaciile sunt unități private care se aprovizionează de la furnizor"

EXCLUSIV // Ministerul Sănătății, despre situatia stocurilor de vaccin antigripal din farmacii: "Nu avem o evidență. Farmaciile sunt unități private care se aprovizionează de la furnizor"

Un articol de: George Forcoș - 06 Aug 2020, 12:16
EXCLUSIV // Ministerul Sănătății, despre situatia stocurilor de vaccin antigripal din farmacii: "Nu avem o evidență. Farmaciile sunt unități private care se aprovizionează de la furnizor" Eveniment

Ministerul Sănătății precizează într-un răspuns oferit pentru B1.RO că nu are în evidență situația stocurilor de vaccin antigripal din farmacii, în condițiile în care acestea sunt entități private care se aprovizionează direct de la furnizor.

Totodată, Ministerul Sănătății precizează că are încheiat un Acord cadru și are în vedere achiziționarea unui număr de trei milioane de doze vaccin, din care pentru un număr de peste două mililioane de doze de vaccin s-a semnat deja contractul de achiziție. Livrarea dozelor de vaccin se va face începând cu a doua jumătate a lunii septembrie.

Cu toate acestea, medicii de familie se așteaptă ca cerea pentru vaccinul antigripal să fie mult mai mare în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, iar din răspunsul Ministerului Sănătății rezultă faptul că nu poate monitoriza dacă stocurile din farmacii vor fi suficiente, în cazul în care se depășește comanda dozelor.

 

Reprezentanții medicilor de familie, despre stocurile de vaccin antigripal

 

Reprezentanții medicilor de familie au precizat pentru B1.RO că și în acest an campania de vaccinare ar urma să se desfășoare începând cu luna octombrie. Aceștia estimează că vor fi mai mari decât în alți ani solicitările.

“Ca în fiecare an, campania de vaccinare ar urma să înceapă în jurul datei de 1 octombrie. Deocamdată nu știm dacă sunt dificultăți legate de stocuri, pentru că vaccinurile vin în țară începând  cu luna septembrie. Comenzile se fac din primăvară, pe estimări. Se solicită de la medici estimare privind necesarul dozelor de vaccin. Se fac comenzile, pentru că la nivel internațional acest proces se face în primăvară, atunci începe sinteza privind vaccinurile și în luna septembrie, de obicei, încep să apară importurile. Ministerul Sănătății ne-a anunțat că în jurul datei de 15 septembrie vine prima tranșă de vaccin pentru copii mici, vaccinul Tetra de la Sanofi Pasteur, dintre cele achiziționate”, au declarat reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

 

România va produce din nou vaccin antigripal, abia din 2021

  Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

În acest an, stocurile de vaccin antigripal se vor baza în continuare pe importuri, în condițiile în care, în România se va produce din nou vaccinul antigripal, începand abia cu anul 2021, de către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico Militară ”Cantacuzino”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că începând din 2021 laboratorul de la Institutul Naţional “Cantacuzino” va produce din nou vaccinul antigripal.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   vaccin antigripal,   COVID-19,   medici de familie