Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // NATO nu a inițiat nicio procedură de reevaluare a avizului de securitate al lui Mircea Geoană: Secretarul general adjunct al Alianței își continuă activitățile obișnuite

EXCLUSIV // NATO nu a inițiat nicio procedură de reevaluare a avizului de securitate al lui Mircea Geoană: Secretarul general adjunct al Alianței își continuă activitățile obișnuite

Un articol de: Elena Stanciu - 28 Aug 2020, 20:41
EXCLUSIV // NATO nu a inițiat nicio procedură de reevaluare a avizului de securitate al lui Mircea Geoană: Secretarul general adjunct al Alianței își continuă activitățile obișnuite Foto: hepta.ro/DPA Images Eveniment

NATO nu a inițiat nicio procedură pentru reevaluarea avizului de securitate al secretarului general adjunct, Mircea Geoană. Precizarea a fost făcută de un oficial NATO, la solicitarea B1.ro, în contextul în care în presa din România au apărut informații cu privire la o posibilă retragere a avizului de securitate al oficialului din cadrul Alianței Nord-Atlantice. National.ro a publicat joi un articol în care se precizează că ”«protecția internă» din cadrul NATO a declanșat de urgență procedurile de reevaluare a avizelor de securitate pentru Mircea Geoană! Adică nimeni altul decât secretarul general adjunct al Alianței Nord Atlantice!”.

Un oficial NATO au dezmițit însă această informație într-un răspuns pentru B1.ro.

NATO nu a inițiat nicio procedură pentru reevaluarea avizului de securitate al secretarului general adjunct, Mircea Geoană, care își continuă activitățile obișnuite. Procedurile legate de emiterea și reînnoirea periodică a avizelor de securitate sunt o responsabilitate națională exclusivă”, a precizat reprezentantul Alianței.

Este vorba despre retragerea așa-numitului ”security clearance”, certificatul în baza căruia deținătorul poate participa, ca reprezentant al NATO, la reuniuni la nivel înalt, unde se discută informații clasificate.

Zvonurile privind posibila retragere a avizului de securitate în cazul lui Geoană a fost alimentat și de faptul că la recenta reuniune informală a miniștrilor Apărării din statele UE, a luat parte chiar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Însă, prezența șefului NATO la întâlnirea din Germania a fost planificată cu mult timp înainte, acesta fiind invitat să participe la eveniment, a mai precizat oficialul citat.

”Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, este principalul reprezentant al Alianței în cadrul reuniunilor la nivel înalt, inclusiv la ședințele ministeriale ale Uniunii Europene. Călătoria sa la Berlin din această săptămână a fost planificată cu mult timp înainte, deoarece a fost invitat personal să participe la reuniunea informală a miniștrilor Apărării din UE și să se întâlnească cu înalți oficiali germani, inclusiv cu cancelarul Merkel. Secretarul general adjunct, Mircea Geoană, își continuă activitățile obișnuite, de exemplu a prezidat o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la începutul acestei săptămâni”, se mai arată în răspunsul transmis de oficialul Alianței.

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Mircea Geoana