Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Noul an universitar: Cursurile la Universitatea București ar putea să se desfășoare hibrid. Studenții vor veni la facultate în primele săptămâni iar ulterior cursurile se mută în online

EXCLUSIV // Noul an universitar: Cursurile la Universitatea București ar putea să se desfășoare hibrid. Studenții vor veni la facultate în primele săptămâni iar ulterior cursurile se mută în online

Un articol de: George Forcoș - 09 Sep 2020, 13:58
EXCLUSIV // Noul an universitar: Cursurile la Universitatea București ar putea să se desfășoare hibrid. Studenții vor veni la facultate în primele săptămâni iar ulterior cursurile se mută în online Eveniment

EXCLUSIV // Noul an universitar este la rândul său pe cale să înceapă cu măsuri speciale luate de universități în contextul problematic al pandemiei de coronavirus.

În ceea ce privește Universitatea din București, au fost discutate deja numeroase scenarii, opțiunile mergând către un învățământ hibrid, în care studenții vor veni la cursuri în primele săptămâni, urmând ca ulterior cursurile să fie mutate în online, a explicat pentru B1.RO Mircea dumitru, fost ministru al educației și fost rector al Universității București

“Au fost discutate deja numeroase scenarii în conducerea Universității și în consiliile facultăților, în consiliul de administrație și urmează să se discute și în luna septembrie în Senat. Deja, discuțiile sunt foarte avansate, mai ales în departamente și în facultăți. Cele mai multe opțiuni merg în direcția unui învățământ hibrid în care la început pentru două sau trei săptămâni cursurile vor fi față în față, mai ales cu studenții care încep ciclul de licență, în anul I, sau grupele mai mici la master, pentru că este nevoie ca aceștia să înțeleagă faptul că fac parte dintr-o cultură educațională, instituțională și să ia pulsul universității. În următoarele săptămâni ale semestrului, cursurile care presupun un număr mare de oameni vor fi doar online.

Vor fi tutoriale cu regimul acesta de respectare a regulilor epidemiologice. Vor fi făcute față în față pe grupuri foarte mici sau cu studenții în mod individual”, a explicat profesorul Mircea Dumitru.

În ceea ce privește situația din caminele Universității, vor fi luate măsuri speciale pentru preîntâmpinarea răspândirii noului coronavirus. Având în vedere că multe dintre activități vor fi online, acest lucru va permite și studenților să nu rămână pe toată durata semestrului în cămine. Deci este posibil ca anul acesta numărul studenților care vor fi cazați în cămine să scadă consierabil.

 

 

Decizia va fi luată la finalul lunii septembrie

 

O decizie  privind anul universitar, la nivelul principalelor centre se va lua abia spre finalul lunii septembrie, după ce rectorii din toată țara se vor aduna să pună lucrurile la punct.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

„În universitățile românești și în universități, în general, există spații de învățământ și cercetare mult mai generoase decât în învățământul preuniversitar. Deci, problema este mai puțin acută în universități, față de învățământul preuniversitar, însă rămâne extrem de complicată problema cazării studenților în căminele studențești, în condiții de siguranță, relativ la starea de sănătate a studenților, bineînțeles, mai apoi, a cadrelor didactice cu care aceștia urmează a interacționa. Vom vedea în data de 19 septembrie care sunt cele mai potrivite măsuri care se pot adăuga, pentru a deschide anul universitar în condiții de siguranță”, a explicat Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor.

Cea mai mare parte a universităților vor deschide anul universitar în ziua de 26 septembrie și în zia de 1 octombrie, însă există și instituții care vor deschide anul universitar pe 14 septembrie.