Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // România, la un pas să devină epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa. Medicii trag semnalul de alarmă: “Numărul de cazuri nu o să mai scadă. Măsurile nu-și găsesc ecoul în populație"

EXCLUSIV // România, la un pas să devină epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa. Medicii trag semnalul de alarmă: “Numărul de cazuri nu o să mai scadă. Măsurile nu-și găsesc ecoul în populație"

Un articol de: George Forcoș - 14 Aug 2020, 13:55
EXCLUSIV // România, la un pas să devină epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa. Medicii trag semnalul de alarmă: “Numărul de cazuri nu o să mai scadă. Măsurile nu-și găsesc ecoul în populație" Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C Eveniment

EXCLUSIV //  Creșterea accelerată a numărului de cazuri noi de coronavirus plasează România în topul statelor din UE în care se răspândește COVID-19, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

România are cea mai mare rată de pozitivare, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condițiile în care media europeană este de 4. De asemenea, în țara noastră, numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori mai mare față de media europeană.

Cele mai multe noi cazuri de infectări cu COVID-19 au fost depistate în ultimele 14 zile în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245), în condițiile în care populația țării noastre este în medie, de 3 ori mai mică decât în statele menționate, iar numărul de testări continuă să se mențină la un nivel destul de scăzut, menționează ECDC.

 

Medicul Emilian Imbri: Numărul de cazuri o să continue să crească

 

Contactat de B1.RO, medicul Emilian Imbri, managerul Institutului "Victor Babeș" din București pune creșterea accelerată a cazurilor de coronavirus din țara noastră pe seama nerespectării măsurilor sanitare de către populație. Așa se face că boala a ajuns la o rată de transmitere comunitară mare și că poate deveni necontrolabilă:

“Mi-e teamă că numărul de cazuri nu o să mai scadă, ci o să continue să crească. Măsurile pe care le-au încercat guvernanții sunt măsuri bune, dar nu își găsesc ecoul în populație. Nu trebuie să generalizăm, dar fiecare cetățean poate să aleagă dacă se ferește să nu se îmbolnăvească.

Boala se transmite și continuă să se transmită foarte rapid și foarte ușor. Lumea se îmbolnăvește și la serviciu, și în concedii, peste tot. Nu mai există un loc în care să putem spune că nu ne putem îmbolnăvi, că este sigur. Există niște reguli de protecție care deși sunt respectate de unii sunt uitate sau ignorate de către alții. Așa că numărul de îmbolnăviri este tot mai mare”, a declarat Emilian Imbri.

Acesta a atras atenția că cea mai mare provocare va fi pentru sistemul sanitar din țara noastră care este pus la grea încercare în această perioadă: Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

“Sistemul sanitar are o anumită capacitate de cuprindere a acestor afecțiuni. Pe măsură ce se testează este firesc să aflii că sunt tot mai mulți pozitivi care au conștientizat că este un pericol și au început să sune la salvare și să dorească să vină la spital. Capacitatea spitalelor pentru astfel de bolnavi este limitată.

Din momentul în care s-a cam deschis circulația, există o avalanșă de ambulanțe și de bolnavi care vin spre spitale. Numărul locurilor de la boli infecțioase este clar limitat și în câteva zile va fi, credem noi, greu să mai găsim locuri”, a subliniat medicul Emilian Imbri.

 

Bilanțul pandemiei de coronavirus

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, vineri, la 68.046 de îmbolnăviri și 2.904 decese. În ultima zi, 1.415 persoane au fost testate pozitiv, iar 44 de pacienți COVID-19 au murit. Alți 611 de oameni au fost reconfirmați, în urma retestării.

La Terapie Intensivă sunt internați 473 de pacienți. 1.478.056 de teste au fost prelucrate de la debutul crizei, 22.914 dintre ele numai în ultima zi. 31.920 pacienți au fost declarați vindecați și 7.497 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În Diaspora, 5.630 de conaționali au fost infectați cu SARS-CoV-2 Dintre ei, 123 au decedat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Emilian Imbri,   COVID-19,   bilant covid-19