Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Verdictul psihologului criminalist Tudorel Butoi, după dubla crimă de la Onești: „Asta trebuia făcut"

EXCLUSIV // Verdictul psihologului criminalist Tudorel Butoi, după dubla crimă de la Onești: „Asta trebuia făcut"

Un articol de: Andi Miron - 04 Mar 2021, 14:29
EXCLUSIV // Verdictul psihologului criminalist Tudorel Butoi, după dubla crimă de la Onești: „Asta trebuia făcut" Eveniment

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a comentat pentru B1.ro intervenția eșuată a polițiștilor de la Onești, eveniment nefericit în urma căruia doi oameni au fost uciși. 

Tudorel Butoi critică modul de operare al polițiștilor. În opinia sa, negociatorul ar fi putut juca un rol-cheie în cadrul operațiunii. 

„Trebuia să-i spună 'calmează-te, ai răbdare puțin, ai grijă de ostaticii ăștia, că bați la poarta pușcăriei. Ești pe răpire de persoane, sechestrare, stai liniștit și calm, pentru că de îndată, îți voi aduce de la instanță, de acolo unde ai procesul, încheierea judecătorească, avocat, puteți să stați de vorbă, ca să vedeți ce se mai poate face pentru a-ți recupera apartamentul etc.' Asta trebuia făcut, îl făceai din vorbe. După ce-i aduceai pe cei cu care trebuia să vorbească, îi spuneai 'Dă-mi oamenii!', pentru că așa e la negociere. Și gata, s-a încheiat povestea. 

Când pătrunzi în forță și invoci tot felul de scenarii din filme americane, pierzi, ca în această situație", a declarat Tudorel Butoi.

De asemenea, Tudorel Butoi crede că în cadrul reformei Poliției ar trebui să se regândască criteriile de selecție a personalului „112".

„Personalul de la dispecerat, de la 112, trebuie să fie un fin psiholog ofițer cu 30 de ani de muncă în spate, în ultima lor perioadă de activitate, spre pensie", a mai precizat Butoi.

 

Cum au decurs negocierile Poliției cu Gheorghe Moroșan

 

Cei doi muncitori sechestrați în apartamentul din Onești au fost uciși după mai bine de 5 ore în care polițiștii au stat în fața blocului, la discuții cu Gheorghe Moroșan. Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Prin încercările de negociere, Poliția a acționat stângaci și eșuat lamentabil. Potrivit martorilor, la fața locului era un haos. Mai mulți polițiști strigau la bărbatul de la balcon, ații stăteau la șuetă și glumeau. La două zile de la eveniment a apărut dialogul purtat de negociator cu Gheorghe Moroșan. 

„- Criminal: De 10 ani de zile eu tot am scris. Nu mi-a dat niciun răspuns. Hotărârea judecătorească nu mi-a dat-o nimeni. Nu este. Vă duceţi şi faceţi rost de ea. 

- Poliţist: Nu ar fi mai bine să vă liniştiţi...

- Criminal: Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici (...). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu!

- Poliţist: Calmaţi-vă!

- Criminal: Nu mă calmez deloc. De zece ani de zile tot sunt calm. De zece ani de zile tot fac la bandiţii din miliţie şi la bandiţii din justiţie. Nu mă abţin deloc. Nişte bandiţi şi un hoţ. Împreună cu comandantul vostru este un bandit şi cel de la Bacău, alt bandit. Un hoţ şi un nenorocit. Ascultă ce-ţi spun! Băi, băieţi! Du-te şi vezi-ţi de treaba ta. Nu stau de vorbă cu tine decât în baza hotărârii judecătoreşti, atât. Eu nu stau cu nimeni de vorbă. Am stat 10 ani."

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Butoi,   EXCLUSIV,   Cazul Onesti,   Politia Romana