Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Ziua Marinei, organizată în condiții speciale de pandemie: Vor lipsi exercițiile cu scafandri și sosirea zeului Neptun. Ceremonia din Portul Constanța durează doar 30 de minute

EXCLUSIV // Ziua Marinei, organizată în condiții speciale de pandemie: Vor lipsi exercițiile cu scafandri și sosirea zeului Neptun. Ceremonia din Portul Constanța durează doar 30 de minute

Un articol de: George Forcoș - 14 Aug 2020, 12:10
EXCLUSIV // Ziua Marinei, organizată în condiții speciale de pandemie: Vor lipsi exercițiile cu scafandri și sosirea zeului Neptun. Ceremonia din Portul Constanța durează doar 30 de minute sursa foto: Fortele Navale Romane Eveniment

EXCLUSIV // Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, Ziua Marinei nu va trece nici în acest an fără organizarea unor evenimente speciale în Constanța și în alte orașe portuare din țară.

Cu toate acestea, evenimentele festive de sâmbătă vor fi supuse unor condiții speciale, având în vedere contextul sanitar actual. Exercițiile cu care publicul a fost obișnuit an de an vor fi vor fi restrânse de această dată iar toți participanții, fie că vorbim despre invitați sau oficialități, care vor asista la manifestații vor trebui să poarte măști, așa cum a declarat pentru B1.RO colonelul Corneliu Pavel, Şef Birou informare și relații publice din cadrul Statului Major al Forțelor Navale.

“Evenimentele organizate cu prilejul zilei Marinei Române au fost reduse în acest an, din cauza contextului sanitar actual. La Constanța, ceremonia cu care publicul era obișnuit, pe care noi o organizam pe faleză, este organizată în interiorul Portului Militar Constanța iar exercițiile demonstrative pe care le organizam pe mare, în fața falezei comandamentului flotei au fost reduse numeric și se organizează în rada interioară a Portului Constanța și în rada exterioară a acestuia.

Sâmbătă, 15 august, publicul poate să urmărească la televizor și pe pagina de Facebook a forțelor navale, în direct toate aceste acțiuni ale Forțelor Navale Române iar în intervalul orar 11:30-13:00, cei care vor fi în zona falezei Constanța, pe plajele din Constanța, Mamaia, Năvodari vor putea să urmărească defilarea navelor militare în larg.

În plus la Brăila și la Tulcea vor fi organizate defilări ale navelor militare în zona falezelor principale din cele două orașe”, a declarat colonelul Corneliu Pavel.

Fiind un an în care Ziua Marinei se desfășoară în contextul pandemiei de coronavirus, cele mai multe schimbări vor fi observate în cazul ceremoniilor din Constanța. Vor lipsi exercițiile militare spectaculoase care implicau scafandrii și simulările infanteriștilor care atacă faleza. De asemenea, în acest an va lipsi sosirea pe faleza din Constanța a zeului Neptun:

“Ceremonia din Portul Militar Constanța este o ceremonie restrânsă, durează aproximativ 30 de minute. După întâmpinarea oficialităților se va intona imnul de stat și se va ridica marele pavuaz la bordul navelor militare, concomitent cu tragerea a 21 de salve de tun. Anul acesta nu mai avem sosirea zeului Neptun, împreună cu alaiul său. Vor lipsi infanteriștii marini care atacă faleza, scafandrii de luptă care resping atacul. Totul este foarte restrâns.

Toată lumea care asistă la evenimente poartă măști. Măsurile acestea de prevenire a răspândirii noului coronavirus sunt respectate nu doar de marinarii militari, ci de toți participanții, invitați, oficialități”, a subliniat colonelul Corneliu Pavel.

BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   Fortele Navale Romane,   Ziua Marinei