Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Există români care continuă să nu respecte regulile de izolare, deși sancțiunile s-au înăsprit: 18 dosare penale, în ultimele 24 de ore

Există români care continuă să nu respecte regulile de izolare, deși sancțiunile s-au înăsprit: 18 dosare penale, în ultimele 24 de ore

Un articol de: George Lupu - 29 Mar 2020, 17:58
Există români care continuă să nu respecte regulile de izolare, deși sancțiunile s-au înăsprit: 18 dosare penale, în ultimele 24 de ore Foto: Facebook / Politia Romana Eveniment

Sancțiunile aspre, introduse odată cu instaurarea stării de urgență, par să nu îi spere pe unii români care ignoră în continuare normele privind izolarea socială.  

IGPR informează prin intermediul unui comunicat de presă că au fost întocmite, doar în ultimele 24 de ore 18 dosare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

De la debutul pandemiei şi până în prezent au fost întocmite 229 de dosare penale pe baza art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor, mai arată sursa citată.

În cursul zilei de sâmbătă, peste 11.000 de poliţişti au fost la datorie, fiind sprijiniţi de 3.268 de poliţişti locali, de jandarmi şi efective ale M.Ap.N.

Au fost preluate din zonele de frontieră 1.153 de autovehicule, ce transportau 4.087 de persoane, şi alte şapte autovehicule cu materiale medicale au fost escortate.

Au fost verificate 139 de auto cu privire la transporturi ilegale de persoane şi alte 87.508 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină, fiind verificate 33.344 de locaţii de carantină sau izolare, informează IGPR.

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au realizat 3.273 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.689 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112 şi organizate 110 acţiuni, se mai arată în comunicat.

Un număr de 109 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi alte nouă, care erau urmărite naţional sau internaţional, au fost depistate.

În trafic, poliţiştii au constatat 71 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 97 de permise şi retrase 53 de certificate de înmatriculare, pecizează comunicatul Poliţiei Române.

Citeşte mai multe despre:   IGPR