Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Expert britanic în plagiat, despre situația lui Victor Ponta: „Nu știu dacă doctoratul este o cerință pentru postul de premier. Încrederea publică este”

Expert britanic în plagiat, despre situația lui Victor Ponta: „Nu știu dacă doctoratul este o cerință pentru postul de premier. Încrederea publică este”

Un articol de: - 25 Iun 2012, 11:07
Eveniment
 „Nu ştiu cu certitudine dacă a avea un doctorat este o cerinţă pentru postul de prim-ministru. Încrederea publică, însă, cu siguranţă este”

, a declarat expertul internațional în materie de plagiat, Dr. Mike Reddy.

Într-un interviu acordat Adevărul pe marginea scandalului în care premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, specialistul susține că în cazul în care plagiatul va fi dovedit, primul ministru „ar trebuie să demisioneze, așa cum au făcut-o alții înaintea lui”.

„Dacă premierul României este pregătit să renunţe la titlul de doctor fără o audiere, acest lucru ar tinde să sugereze că el este într-adevăr vinovat şi putem să argumentăm că suntem aproape de un caz de fraudă. Dacă nu este gata să accepte acuzaţiile explicit ori să fie de acord cu o investigaţie, el nu ar fi trebuit să se ofere să-şi piardă titlul. Cu toate acestea, în opinia mea, dacă va fi dovedit, ar trebui să demisioneze aşa cum alţii au făcut-o înaintea lui. În acelaşi timp, tot ca o opinie personală, nu ştiu cu certitudine dacă a avea un doctorat este o cerinţă pentru postul de prim-ministru. Încrederea publică, însă, cu siguranţă este
”, a declarat profesorul de la Universitatea din Wales.

Mike Reddy a mai spus că dacă ar fi în postura de a decide în acest caz, ar forma o comisie de anchetă formată din cadre didactice de conducere atât din cadrul instituţiei, dar şi experţi independenţi.

„Trebuie să rezulte foarte clar dacă a copia un text este o practică uzuală în materie de Drept, acceptată de lege, sau este furt academic.  Rezultatele deliberărilor celor care anchetează trebuie să fie publice”
, a mai spus Reddy.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   plagiat,   doctorat,   prim ministru
 
 
 
Loading...