Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Expert ONU: Europa ar trebui să se pregătească pentru perioade de secetă şi inundaţii

Expert ONU: Europa ar trebui să se pregătească pentru perioade de secetă şi inundaţii

Un articol de: - 13 Apr 2011, 12:11
Expert ONU: Europa ar trebui să se pregătească pentru perioade de secetă şi inundaţii Foto: indiatalkies.com Eveniment

 Europa ar trebui să se pregătească pentru perioade de secetă şi inundaţii, ca urmare a schimbărilor climatice, a avertizat un specialist din cadrul Grupului Interguvernamental de experţi în Evoluţia Climatului (GIEC) scrie AFP.

„Schimbările climatice vor ridica două probleme majore, privind apa, în Europa: secetă în sudul Europei şi o creştere a înundaţiilor în alte zone”, a spus în timpul unei conferinţe, Zbigniew Kundzewicz, autorul capitolului privind resursele de apă, din raportul GIEC.

„ Practicile actuale de management al apei ar putea fi neadecvate pentru reducerea impactului negativ al schimbărilor climatice”, a adăugat specialistul.

Conform spuselor climatologului polonez, sudul Europei va fi mai afectat decât nordul, întrucât există dovezi care indică o vreme mult mai caldă şi o secetă prelungită, care vor provoca deficit de apă, afectând agricultura, în timp ce energia hidroelectrică va înregistra o scădere a producţiei cu 20 până la 50%.

De asemenea cantitatea de precipitaţii va creşte, ca urmare a încălzirii climatice, ridicând îngrijorări asupra inundaţiilor subite, ca cele care au lovit Europa de Est, în august 2002.

Climatologul a subliniat faptul că oraşele betonate absorb mult mai puţină apă decât zonele rurale, în timpul unor ploi abundente.

Citeşte mai multe despre:   Europa,   seceta,   inundatii