Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Experții au pus VERDICTUL: Activitățile zilnice care poluează mai mult decât mașinile...

Experții au pus VERDICTUL: Activitățile zilnice care poluează mai mult decât mașinile...

Un articol de: B1.ro - 24 Feb 2019, 19:50
Experții au pus VERDICTUL: Activitățile zilnice care poluează mai mult decât mașinile... Eveniment

Prăjitul pâinii, fripturile şi curăţenia prin casă poluează mediul mai rău decât maşinile, în condițiile în care particulele sunt atât de fine că este imposibil să nu le inhalăm, potrivit digi24.ro.

O universitate din Colorado a realizat un experiment, timp de o lună, într-o casă improvizată, care măsura 100 de metri pătrați. În tot acest timp, cercetătorii au făcut mai multe activităţi casnice comune, cum ar fi gătitul unei cine sau spălarea podelelor şi a geamurilor.

Ei, bine, experții au descoperit că inclusiv fiertul apei pe aragaz poate produce niveluri mari de chimicale periculoase. Ba mai mult, fumul eliminat de prăjitorul de pâine este comparabil cu noxele maşinilor mai vechi ori ca şi când am trăi lângă o autostradă, depășind de trei ori limita impusă de Organizaţia Mondială de Sănătate. Particulele foarte fine ajung uşor în ficat, inimă şi creier şi ne cresc riscul de deces prematur.

Autorii notează că produsele de igienă contribuie în egală măsură la poluarea mediului. Compuşii volatili toxici proveniţi de la acestea nu rămân între pereţii casei. Şi nici nu ar fi bine pentru sănătatea noastră. Ajung însă în atmosferă şi fac şi mai puţin respirabil aerul din oraşe, relatează digi24.ro.
 

Citeşte mai multe despre:   Organizatia Mondiala a Sanatatii,   Colorado