Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Explicația cancerului digestiv: "Organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse"

Explicația cancerului digestiv: "Organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse"

Un articol de: - 08 Aug 2016, 13:57
Explicația cancerului digestiv: "Organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse" foto: masiplimb.blogspot.com Eveniment

Mircea Beuran, șeful Secție Chirurgie II din Spitalul Floreasca, a declarat că hrana modernă, specifică altor țări, duce la cancere digestive deoarece organismele noastre nu se obișnuiesc peste noapte cu mâncarea  mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, conform activenews.ro.

 „Viața modernă a adus cu ea și schimbarea stilului alimentar. Dar organismul nu se obișnuiește peste noapte cu o nouă alimentație, mai condimentată, mai piperată, cu sosuri diverse sau altele, de aici și creșterea suferințelor digestive. Mai mult de o treime din cancerele din om sunt pe tubul digestiv. Vorbim de cancer de colon și rect, dar și de stomac, ficat, pancreas, esofag, adică toate segmentele tubului digestiv și anexele tubului digestiv – ficat și pancres”, spune Mircea Beuran, citat de agrointel.ro.

Potrivit medicului, „tot ce mâncăm și bem introducem în acest tub digestiv, care probabil nu mai are componentele chimice necesare pentru ca arderile ce se produc în timpul metabolismului să poată fi evacuate fără elemente intermediare, care sunt nocive și care pot dezvolta boala oncologică.”

Medicul a avertizat și că, deși „progresele în depistarea cancerului sunt tot mai vizibile”, România nu are un sistem de screening, ceea ce a dus la creșterea frecvenței cancerelor digestive.