Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Explicația RADET la anunțul privind întreruperea apei calde pe timp de noapte în București

Explicația RADET la anunțul privind întreruperea apei calde pe timp de noapte în București

Un articol de: - 09 Oct 2013, 17:20
Explicația RADET la anunțul privind întreruperea apei calde pe timp de noapte în București Eveniment

RADET a anunțat, miercuri, că bucureștenii nu vor rămâne fără apă caldă pe timp de noapte, mai exact în intervalul 22:00 - 05:00, însă că aceasta va avea o temperatură mai scăzută în timpul nopții pentru a putea asigura încălzirea locuințelor.

Motivul invocat de RADET este furnizarea, de către Elcen, a apei calde la o temperatură cu aproximativ 20 de grade mai scăzută decât cea normală, fapt care nu permite încălzirea locuințelor și furnizarea apei la temperaturi normale în același timp.

RADET București a realizat manevrele pentru reducerea temperaturilor apei calde de la 55 grade Celsius la circa 48-50 grade Celsius, pentru a putea îmbunătăți parametrii de debit și temperatură la încălzire pe timp de noapte”, anunță un comunicat al companiei.

Viceprimarul Marcel Nicolaescu anunțase, marți, că Primăria a decis împreună cu RADET să alterneze furnizarea de căldură cu cea de apă caldă pe timpul zilei și nopții. Astfel, apa caldă va fi oprită între orele 22:00 și 05:00, și asta deoarece ELCEN nu furnizează agentul termic la temperatura necesară pentru a asigura atât apa caldă, cât și căldura din calorifere, de către RADET. (Detalii AICI)

Nicolaescu a revenit ulterior cu o nouă poziție, explicând că problemele cu apa caldă din ultimele zile, care au afectat doar anumite zone din Capitală, au fost rezolvate.

"Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare şi în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametrii normali", a spus Nicolaescu pentru Mediafax.

Citeşte mai multe despre:   RADET,   Stiri Bucuresti,   caldura,   apa calda