Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Explicații despre întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopi. Bogdan Despescu: Nu fugim de responsabilitate. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană / Liviu Vasilescu: Am făcut un demers absolut legal (VIDEO)

Explicații despre întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopi. Bogdan Despescu: Nu fugim de responsabilitate. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană / Liviu Vasilescu: Am făcut un demers absolut legal (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 27 Aug 2020, 11:38
Explicații despre întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopi. Bogdan Despescu: Nu fugim de responsabilitate. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană / Liviu Vasilescu: Am făcut un demers absolut legal (VIDEO) Foto: Captură Video Adevărul Eveniment

Reprezentanții Poliției Române au susținut, joi o declarație de presă. Secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu și șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, au făcut precizări după apariția imaginilor video, publicate de Adevărul, care dovedesc că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a interlopului Emi Pian. În legătură cu acest caz, președintele Klaus Iohannis a precizat, în conferința de presă de miercuri, că a primit explicații din partea Ministerului Afacerilor Interne și că va solicita ca șefii Poliției și cei ai MAI să facă și precizări publice în acest sens.

Principalele declarații făcute la sediul MAI:

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne: Evenimentul din București, de la începutul lunii august, a fost permanent monitorizat de mai multe structuri din MAI, misiunea noastră fiind aceea de a evita producerea unor evenimente grave.

În urma unor analize a rezulutat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din București. La procesiunea de duminică, 9 august, erau așteptate în jur de 3.000 de persoane, care ar fi dus la răspândirea infecției cu coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. Exista riscul de producere a unor acte de violență.

În săptămâna respectivă, structurile Ministerului Afacerilor Interne au organizat la nivel național mai multe acțiuni pentru descurajarea escaladării conflictului.

Nu fugim de responsabilitate. Cred că aceste acțiuni care au fost mediatizate au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității.

Sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate. Instanța a respins propunerile de efectuare a 33 de percheziții domiciliare.

În acest context, pentru siguranta cetățenilor, am solicitat devansarea funeraliilor și am cerut reprezentanților bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană, indiferent de calitatea acesteia. Nu s-a negociat nici aplicarea legii ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave.

Nu fugim de responsabilitate. Dimpotrivă, încercăm să fim raționali și să punem pe primul loc siguranța cetățeanului și nu imaginea noastră.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Reiterăm faptul că nu tolerăm practici și acțiuni care nu respectă legea și avem toleranță zero, indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchete.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu: A fost o operațiune oficială a Poliției pentru a asigura, prin toate mijloacele legaale, siguranța cetățeanului. Această abordare a situației pe care am avut-o și atât de contestată de mulți, a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime și nu am avut imagini cu sute de persoane și un potențial scandal în stradă care ar fi făcut mult rău nu doar Poliției, ci chiar României.

Pentru mine, sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei, la acel moment, au cântărit mai mult decât faptul că ulterior acțiunea mea ar putea fi interpretată greșit. Am făcut un demers care este absolut legal, cu bună credință.

Asigur cetățenii și pe toți colegii mei că n-am negociat și nu o să negociez niciodată siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Declarații de presă la IGPR: Posibile explicații despre întâlnirea dintre șefii Poliției și interlopi

 

Deşi capii Poliţiei au negat că s-ar fi întâlnit cu reprezentanţii clanului Duduienilor referitor la înmormântarea şefului clanului, Emi Pian, imaginile făcute publice îi contrazic. Însuşi şeful Poliţiei Române, dar şi cel al Poliţiei Capitalei ar fi fost prezenţi la negocieri. Tema a constituit-o rugămintea poliţiştilor ca Emi Pian să fie înmormântat cât mai rapid posibil, în condiţiile în care opinia publică fierbea pe motiv că poliţia nu a recţionat deloc la faptul că Duduienii au încălcat toate normele de protecţie anti-COVID. Trupul lui Emi Pian a stat în sufrageria locuinţei aproape o săptămână.

Întâlnirea a avut loc în jurul miezului nopţii, iar imaginile arată cum, unul câte unul, şefii Poliţiei se prezintă la negocierea de taină. Pentru început, se pare că şeful Poliţiei sector 5 şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasă la Elvis Pian, fratele defunctului, fapt relatat chiar de acesta din urmă. Cei doi şefi din Poliţie l-au rugat pe Elvis să meargă cu ei la Biserica "Cuvioasa Parascheva", acolo unde erau aşteptaţi de însuşi şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu. Acesta l-ar fi rugat pe Elvis Pian să-l scoată pe fratele său defunct din casă cât mai urgent posibil.

 

Klaus Iohannis: Am cerut explicații Ministerul Afacerilor Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri

 

Întrebat, miercuri, dacă a cerut vreo explicație ministrului de Interne pe acest subiect foarte sensibil pentru cetățenii Bucureștiului și dacă la nivel național este un fenomen această cârdășie între interlopi și polițiști, președintele Klaus Iohannis a răspuns: ”Am cerut explicații Ministerul Afacerilor Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile respective, dar nu cred că este rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo și consider că este nevoie de explicații clare, publice, din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”.

Liderul clanului Duduienilor, supranumit Emi Pian, a murit înjunghiat, în data de 4 august, în cursul unei încăierări survenită după o partidă ilegală de barbut.

 

Citeşte mai multe despre:   Politia Romana,   Emi Pian,   Clanul Duduienilor,   Klaus Iohannis