Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor (VIDEO)

Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Iul 2016, 18:52
Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Motiv incredibil pentru care construirea autostrăzii dintre Lugoj şi Deva ar putea să fie întârziată. Potrivit preşedintelui de la Compania Naţională de Autostrăzi, Cătălin Homor, o binecunoscută peşteră de lilieci reprezintă motivul pentru care ministerul nu primeşte aviz pentru construirea sectorului de autostradă. Drept urmare, proiectul ar putea fi întârziat până la trei ani existând riscul ca traseul acestui segment să fie deviat.

„Pe Lugoj-Deva, de exemplu, este un acord de mediu care trebuie revizuit. Este o peșteră artificială făcută de om în Primul Război Mondial sau Al Doilea Război Mondial și bineînțeles liliecii - și-au găsit adăpost acolo? - nu e adăpost, e o peșteră de tranzit. (...)Este un studiu de evaluare al impactului acestei autostrăzi în zonă. (...) Mai nou constructorul propune devierea traseului și să lăsăm peștera intactă. Asta înseamnă să aruncăm proiectul doi-trei ani, poate chiar mai mult”, a declarat Homor, invitat în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” de pe B1 TV.

Explicații halucinante ale președintelui CNADNR, Cătălin Homor: Construcția autostrăzii Lugoj-Deva, blocată din cauza liliecilor

De altfel, preşedintele CNADNR afirmă că marea problemă cu care s-a confruntat ministerul Transporturilor şi motivul pentru care guvernul Cioloş nu a reuşit să facă niciun kilometru de autostradă îl reprezintă lipsa autorizaţiilor la şantierele care erau deja în execuţie.

„Am avut foarte multe autostrăzi unde s-a lucrat fără autorizație. Lucrul fără autorizație este incompatibil cu legislația aplicabilă fapt ce a dus la stoparea evoluției acestor autostrăzi, în mare parte a șantierelor, proiecte care erau într-o evoluție destul de bună. Dar ținând cont că s-au efectuat fără autorizație este o faptă pedepsită penal. Am fost nevoiți să stopăm aceste lucrări. Obținerea acestor autorizații de construire a reprezentat unul din obiectivele primordiale pentru mine și tot ministerul. Am reușit să autorizăm două loturi din Sebeș-Turda, lotul 1 și lotul 3, am primit autorizația pentru lotul 4”, a mai spus Cătălin Homor.

Citeşte mai multe despre:   cnadnr