Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Expoziția dedicată României de la Luvru. Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, expus la Paris (FOTO)

Expoziția dedicată României de la Luvru. Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, expus la Paris (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 15 Apr 2019, 16:00
Eveniment

Expoziție dedicată României la Luvru, unul dintre cele mai importante muzeee din lume.

Celebrul muzeu parizian va găzdui, în perioada 17 aprilie – 29 iulie, obiecte de artă românești de dinainte de al Doilea Război Mondial. 

Expoziția „Broderii de tradiție bizantină în România“ de la Luvru conține 27 de piese brodate care provin de la Muzeul Național de Artă al României, de la Muzeul Național de Istorie a României și de la mănăstiri precum Trei Ierarhi, Putna și Sucevița, potrivit Dilema Veche.

Vor fi expuse aici, printre altele, stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare și broderiile de inspirație bizantină realizate în Țara Românească și în Moldova între secolele al XV-lea (a doua parte) și al XVII-lea.

Istoria obiectului cu mare încărcătură religioasă ce a aparținut lui Ștefan cel Mare, care îl înfățișează pe Sfîntul Gheorghe așezat pe un tron, se leagă în mod direct de Franța: broderia a fost recuperată în timpul Primului Război Mondial de Armata Franceză, care a predat-o României în cadrul unei ceremonii ținute la Paris în 1917.

Citeşte mai multe despre:   Stefan cel Marea,   Paris,   Franta
 
 
 
Loading...