Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Expoziție internațională de excepție, în cadrul proiectului ''Culorile Bucovinei''. Operele a 18 artiști străini, admirate de bucureșteni (VIDEO)

Expoziție internațională de excepție, în cadrul proiectului ''Culorile Bucovinei''. Operele a 18 artiști străini, admirate de bucureșteni (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 29 Sep 2018, 11:52
Expoziție internațională de excepție, în cadrul proiectului ''Culorile Bucovinei''. Operele a 18 artiști străini, admirate de bucureșteni (VIDEO) Eveniment

Talent, creativitate şi un curcubeu de culoare atent îmbinată pentru a crea adevărate opere de artă! Anul centenar a adus la București o expoziție internațională de excepție în cadrul proiectului Culorile Bucovinei. 18 artiști de internaționali au oferit publicului opere de excepție, cu scopul de a introduce Mănăstirea Sucevița în lista obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO, informează B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Vernisajul, parte a proiectului "Culorile Bucovinei", a avut loc la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO Nicolae Bălcescu. Scopul proiectului a fost acela de a introduce Mănăstirea Sucevița pe lista obiectivelor Patrimoniului Mondial UNESCO.

În cadrul proiectului s-au adunat, în an centenar, nu mai puțin de 17 artiști europeni, dar și un artist din Mexic, ale căror opere au putut fi admirate de bucureșteni. 

”Centrul nostru cultural organizează din 2009 evenimentul Caravana Culorile Bucovinei. Anul acesta,  Bucovina a avut parte de două ateliere deschise, unul în primăvară și altul în toamnă, dedicate promovării siturilor Pătrăuți, Sucevița, Moldovița și Propota. În cadrul acestor ateliere, s-au reunit pictori din 18 țări europene și din Mexic, în ideea de a cunoaste mai bine siturile din Bucovina și de a populariza, prin intermediul picturii lor, aceste bunuri culturale”. 
 

Citeşte mai multe despre:   UNESCO,   Culorile Bucovinei,   Stiri Bucuresti