Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Express Tribune: 15 imigranți pakistanezi, răpiți în România. Se cere 10.000 euro de persoană pentru răscumpărare / Reacția Poliției Române

Express Tribune: 15 imigranți pakistanezi, răpiți în România. Se cere 10.000 euro de persoană pentru răscumpărare / Reacția Poliției Române

Un articol de: - 16 Mai 2017, 08:08
Express Tribune: 15 imigranți pakistanezi, răpiți în România. Se cere 10.000 euro de persoană pentru răscumpărare / Reacția Poliției Române Eveniment

UPDATE: Autoritățile române nu confirmă informația potrivit căreia 15 imigranţi pakistanezi ar fi fost răpiţi în România de către mai mulți indivizi înarmați.

”În legătură cu informaţia apărută în presa străină vizând anumiţi cetăţeni pakistanezi, din verificările făcute pe zona MAI nu rezultă date care să certifice această ştire”, au transmis reprezentanții Poliției Române, citați de news.ro.
 

Jurnaliştii Express Tribune au dezvăluit luni noaptea că un număr de 15 imigranţi de origine pakistaneză erau în drum spre Germania, atunci când au fost răpiţi pentru răscumpărare în România. De asemenea, imigranţii pakistanezi ar fi torturaţi şi înfometaţi de către răpitorii din țara noastră.

”Erau în drum spre Uniunea Europeană după ce au plecat din Turcia, atunci când au fost răpiţi de nişte bărbaţi din România”, a declarat sora unui imigrant pakistanez răpit în România. De asemenea, răpitorii cer 10.000 de euro pentru eliberarea fiecărui cetăţean pakistanez răpit în drum spre Germania.

Saeeda a declarat că fratele său a plecat pentru a-şi construi o viaţă mai bună în Uniunea Europeană. Mamă unui imigrant pakistanez susţine că fiul i-a plătit pe traficanţi pentru a-l duce din Turcia până în Uniunea Europeană. Însă, traficanţii i-au abandonat pe imigranţi, iar aceşti au fost răpiţi de bărbaţi înarmaţi din România.

”Nu avem destui bani pentru eliberarea lor şi le cerem organizaţiilor pentru drepturile omului şi guvernului pakistanez să se implice pentru asigurarea eliberării acestora”, a declarat Saeeda.

De asemenea, răpitorii au trimis familiilor un videoclip în care imigranţi răpiţi par torturaţi şi înfometaţi timp de patru zile.

Printre persoanele răpite se numără Sham Shir Ali, Rehmat Ali, Guhar Alam, Hilla Ahmed, Irfan şi Barkat Ali din regiunea Swat.

În ianuarie, autorităţile turce au salvat şase imigranţi pakistanezi răpiţi pentru răscumpărare de către traficanţii de carne vie din Istanbul.Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

În martie, alţi trei pakistanezi au fost eliberaţi de către răpitorii turci, după 23 de zile petrecute în captivitate. În ambele cazuri, imigranţii pakistanezi au fost torturaţi de către răpitori.

În lipsa altor dovezi și până la o primă reacție a oficialilor români, informațiile Express Tribune trebuie luate sub beneficiul îndoielii, inclusiv din punct de vedere geografic: sunt mari șanse să fie vorba de Bulgaria, de fapt.