Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Amânare în cazul cererii de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya: Bineînțeles că nu vreau să fiu trimis în Turcia. Acolo justiția nu funcționează (VIDEO)

Amânare în cazul cererii de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya: Bineînțeles că nu vreau să fiu trimis în Turcia. Acolo justiția nu funcționează (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 11:45
Amânare în cazul cererii de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya: Bineînțeles că nu vreau să fiu trimis în Turcia. Acolo justiția nu funcționează (VIDEO) Eveniment

Magistrații de la Curtea de Apel București au analizat joi dimineață cazul jurnalistului turc Kamil Demirkaya. Cauza a fost amânată pentru data de 14 decembrie, astfel încât avocații să aibă timp să studieze dosarul. 

La ieșirea de la instanță, jurnalistul a declarat că nu dorește să se întoarcă în Turcia, țară în care justiția nu funcționează și că adevăratul motiv al cererii ca el să fie extrădat este faptul că a lucrat la școli afiliate rețelei clericului Fetullah Gulen. 

”Bineînțeles că nu vreau să fiu trimis în Turcia. Dacă urmăriți știrile de acolo, justiția nu funcționează, cadrele didactice și jurnaliștii sunt o țintă pentru autoritățile de acolo. În momentul de față, conform statisticilor pe care le știu eu, din 326 de ziariști încarcerați la nivel global, aproximativ 170 sunt reținuți în Turcia”, a declarat Kamil Demirkaya.

Întrebat care este adevăratul motiv pentru care se cere extrădarea sa, acesta a răspuns: ”Acuzațiile oficiale care au fost trimise și către România se referă la faptul că am avut conturi bancare și bani într-o banca, care, de altfel, a fost înființată legal în Turcia, chiar de autoritățile acolo și faptul că am avut instalată pe telefon o aplicație, care este, de altfel, deschisă către toți utilizatorii. Dar motivul real este faptul că am fost cadru didactic și manager al unor școli afiliate la ceea se știe a fi rețeaua Gulen, școli din toată lumea care aderă la principiile domnului Gulen”. 

Jurnalistul Kamil Demirkaya locuiește în România de doi ani și deține un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

Deşi spera că va duce un trai liniştit în România, Demirkaya s-a trezit cu poliţia la uşă miercuri dimineaţa, de unde a fost ridicat şi dus la sediul Poliţiei Române, apoi la Parchetul General.

Totul a venit după ce procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare pe numele său, la ordinul lui Erdogan. Jurnalistul este acuzat că este membru al mişcării Gulen, iar guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru 

Jurnalistul turc lucrează pentru Zaman România, un ziar care publică materiale pro-Gulen și anti-Erdogan. Predicatorul turc Fethullah Gulen este văzut de puterea de la Ankara drept  principala amenințare la autoritatea politică a lui Recep Tayyip Erdogan. Asta cu toate că cei doi au fost, în urma cu mulți ani, aliaţi. 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Kamil Demirkaya,   Turcia