Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fabricius, noua tehnologie Google. Ce face și cum funcționează

Fabricius, noua tehnologie Google. Ce face și cum funcționează

Un articol de: Andrei Ștefan - 16 Iul 2020, 16:55
Fabricius, noua tehnologie Google. Ce face și cum funcționează Sursă foto: Hepta.ro Galerie foto (3) Eveniment

Fabricius, noua tehnologie de la Google, este un instrument de descifrare a hieroglifelor, creat în colaborare cu Australian Center for Egyptology de la Macquarie University, Psycle Interactive, Ubisoft şi egiptologi din mai multe țări. Numele provine de la Georg Fabricius, părintele epigrafiei (studiul inscripţiilor).

Mai exact, Fabricius include primul instrument digital care decodifică hieroglifele egiptene pe baza învăţării automate (machine learning).

„Tehnologia Google Cloud AutoML AutoML Vision a fost utilizată pentru a crea un model de învăţare automată care să poată ”înţelege” ce reprezintă o hieroglifă. În trecut, era nevoie de o echipă de specialişti în date, multe coduri şi foarte mult timp, acum AutoML Vision permite dezvoltatorilor să înveţe cu uşurinţă o maşină să recunoască diverse obiecte”, se arată într-un comunicat Google.

„Puteţi afla mai multe poveşti despre minunile Egiptului antic, inclusiv despre faimosul Faraon Tutankhamon, despre Piramidele din Giza şi despre Cartea Morţilor. Pentru profesorii care folosesc Google Classroom am creat resurse despre Egiptul antic, care să îi ajute în activitatea de predare.

Folosite în urmă cu mai bine de 4.000 de ani, hieroglifele erau cunoscute şi utilizate doar de un grup restrâns şi privilegiat. Începând de astăzi însă, cu ajutorul noului instrument Google Arts & Culture Fabricius, oricine poate descoperi în mod interactiv limbajul fascinant al hieroglifelor. Puteţi afla mai multe despre hieroglifele Egiptului antic urmând o scurtă introducere în şase paşi. Vă puteţi distra “traducând” cuvinte şi mesaje în hieroglife, pe care le puteţi trimite apoi prietenilor şi familiei, provocându-i să le descifreze” mai transmite gigantul american în tehnologie.

 

Depistarea infectaților cu COVID-19 cu ajutorul smartphone-ului

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

La începutul lunii aprilie, companiile gigant Apple și Google au dezvoltat un parteneriat inedit, pentru a se alătura luptei împotriva noului coronavirus.

Mai exact, aceștia au lansat o tehnologie pentru smartphone-uri, care va atenționa utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19, astfel putându-se monitoriza aproximativ o treime din populația lumii.

Tehnologia inovatoare, cunoscută sub numele de „contact-tracing”, este gândită pentru răspândirea noului coronavirus, spunându-le utilizatorilor aplicației dacă este cazul sau nu să se izoleze, în cazul în care au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Un utilizator care va fi ulterior infectat cu noul coronavirus va putea folosi aplicaţia pentru a notifica automat şi anonim contactele recente.

 

Google modifică setările de confidențialitate

 

Google își modifică setările de confidențialitate pentru a păstra în mod implicit mai puține date despre utilizatorii noi. Astfel, de la începutul lunii iulie, va șterge automat și continuu activitatea web și aplicația și istoricul locațiilor pentru noii utilizatori după 18 luni.

Setările pentru utilizatorii existenți nu vor fi afectate, dar compania va trimite mementouri despre această caracteristică.

Schimbarea vine după ce anul trecut Google a adăugat noi controale care permit utilizatorilor să pună efectiv o dată de expirare asupra datelor lor, oferind opțiunea de ștergere automată a istoriei locațiilor, a căutării, a datelor vocale și a activității YouTube după trei sau 18 luni.

De asemenea, compania face mai ușor să comutați și să ieșiți din modul de incognito în timp ce utilizați aplicațiile sale mobile Căutare, Hărți și YouTube, făcând o apăsare îndelungată pe fotografia de profil. În modul incognito, Google nu își amintește nicio activitate în timpul navigării online, scrie Seattletimes.

În altă schimbare, utilizatorii vor avea acces mai ușor la controalele lor atunci când fac căutări pe Google. Dacă sunt conectate în conturile lor Google și caută termeni precum „Verificarea confidențialității Google”, vor vedea o casetă vizibilă numai cu setările de confidențialitate și securitate.

Citeşte mai multe despre:   Google,   Fabricius