Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fake news de cutremur: Cine a `prevestit` sesimul de pe 28 octombrie și cum s-a descoperit falsul (VIDEO)

Fake news de cutremur: Cine a `prevestit` sesimul de pe 28 octombrie și cum s-a descoperit falsul (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Oct 2018, 13:17
Fake news de cutremur: Cine a `prevestit` sesimul de pe 28 octombrie și cum s-a descoperit falsul (VIDEO) Eveniment

Așa cum s-a întâmplat și la alte cutremure mai puternice, și seismul produs azi noapte a fost însoțit de știri false. Acestea și-au făcut loc în valul de mesaje din social media apărut imediat după seismul de 5,8 magnitudine.

O postare virală din noaptea cutremurului a fost mesajul prevestitor de pe o pagină de Facebook care are ca temă seismologia. Mesajul, care este datat 15 august 2018, anunță un cutremur în noaptea de 27 spre 28 octombrie.

”Ca și opinie personală un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil să apară în jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineînțeles mai este mult timp până atunci și abia înaintea intervalului vom știi ce procentaj este, dar este bine ca lumea să fie pregătită tot timpul inclusiv cei de la situații de urgențe în jurul datei de 28 octombrie și să comunice cu instituțiile de cercetare ale statului în caz ca apar semnale că ar fi posibil acest lucru”, se arată în mesajul alarmist.

Au fost internauți care au căzut în plasă, însă alții au arătat la comentarii că o astfel de "previziune" se poate face pe Facebook prin simpla schimbare a datei mesajului.

De altfel, astfel de glume cu mesaje prevestitoare au circulat pe Facebook și la celelalte cutremure care au fost resimțite mai serios.

De cutremur, românii au facut haz de necaz: "În sfârșit, s-a mișcat ceva în România", a scris un tânăr pe Facebook.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Facebook