Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fake news deconspirat. Ce este de fapt misterioasa vietate găsită moartă pe malul Mării Negre (VIDEO)

Fake news deconspirat. Ce este de fapt misterioasa vietate găsită moartă pe malul Mării Negre (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 06 Iul 2020, 19:55
Fake news deconspirat. Ce este de fapt misterioasa vietate găsită moartă pe malul Mării Negre (VIDEO) Eveniment

Săptămâna trecută, o vietate marină a fost găsită moartă, pe malul Mării Negre. Aflată într-o stare avansată de putrefacție, identificarea precisă a animalului a fost dificil de realizat, însă în spațiul virtual a fost prezentat drept focă. 

ONG-ul de mediu din Constanța, Mare Nostrum și cei de la „Delfinii din Marea Neagră" au elucidat misterul. „Foca" virală în online este de fapt un delfin, un marsuin eșuat. 

 

 

 

Foca de la Marea Neagră era de fapt un delfin

 

Focile n-au prea ajuns în România. În schimb, în anul 1996 a fost identificată una pe aproape, la vecinii bulgari, precizează „Delfinii din Marea Neagră".

„Șocant, dar adevărat! Foca eșuată, descoperită pe litoralul românesc este, de fapt, un delfin! Nu știm dacă știrea a ajuns la urechile voastre, dar la ale noastre a ajuns în weekend, când am și încercat să comentăm la articolul publicat online. Momentan, fără succes (...)Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Exemplarul din imagine nu este nicidecum o focă (nici măcar nu știm de unde a apărut această informație), ci un marsuin eșuat (Phocoena phocoena relicta), diferența dintre acestea fiind enormă. Unde mai punem și faptul că ultima focă a fost observată în Marea Neagră în anul 1996. Nu în România, ci în Bulgaria.

Dacă în drumurile voastre mai apar 'astfel de foci', un telefon la numărul de urgență delfini ne este de mare ajutor", se arată pe pagina de Facebook „Delfinii din Marea Neagră".

 

Foca de Marea Neagră a dispărut de zeci de ani 

 

Ultimul exemplar de focă din zona țării noastre a fost văzut în Marea Neagră în jurul anului 1986. Acum, acestea mai există doar în Grecia și în estul Turciei.

„Singura specie care putem spune cu certitudine că a dispărut de la noi este foca de Marea Neagră pe care noi nu o mai avem, nu o mai au nici bulgarii″, a transmis Tania Zaharia, director ştiinţific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”.

Focile au fost exterminate de pescari, dar au dispărut și pentru că le-a fost distrus habitatul natural. 

Citeşte mai multe despre:   delfin,   Marea Neagra,   ONG,   turism,   VIDEO