Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții

Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții

Un articol de: Andrei Ștefan - 26 Sep 2020, 08:18
Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții Eveniment

Falsuri ale unor picturi din Rusia, descoperite într-un muzeu din Köln. Ce spun experții

 

 

Muzeul Ludwig din Köln (Germania) găzduieşte una dintre cele mai importante colecţii de artă avangardistă rusă din lume.

Recent, angajații instituției au constatat că unele dintre lucrările de artă pe care le dețin sunt falsuri, scrie e-flux.com

 

Falsuri ale unor picturi din Rusia, într-un muzeu din Köln

 

„După o lungă perioadă în care falsul a fost un subiect tabu, un număr din ce în ce mai mare de muzee devin mai transparente cu privire la modul în care se ocupă de lucrările care nu sunt autentice şi fac schimb de experienţă”, au precizat experții.

Aceștia au analizat 49 din cele 100 de picturi ruse deţinute de muzeu, realizând că 22 ar fi falsuri şi alte 27, autentice. Instituția oferă publicului o colecţie de aproximativ 600 de lucrări ale unor artişti ruşi, ale căror opere datează din perioada 1905 - 1930.DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

Mai mult, muzeul deschide sâmbătă o expoziţie intitulată „Avangarda rusă la Muzeul Ludwig - Original şi Fals, Întrebări, Cercetări, Explicaţii”.

Lucrările unor artişti ai avangardei ruse au fost deseori falsificate, stalinismul punându-și amprenta asupra lumii artistice ruse.

„Chiar şi recent, picturi din această epocă care s-au dovedit a nu fi autentice au fost prezentate în muzee”, au adăugat ei.

Vizitatorii expoziţiei vor putea vedea tehnici folosite pentru verificarea autenticităţii lucrărilor: imagini în infraroşu şi raze X, teste ale ţesăturilor şi analiza materialelor.

 

Muzeul Luvru, afectat de criza COVID-19

 

Din pricina pandemiei de COVID-19, marile muzee ale lumii au fost puternic afectate.

Spre exemplu, Muzeul Luvru din Paris a înregistrat o scădere drastică a vizitatorilor străini din anii trecuți, de până la 75%.

Acum, cel mai mare muzeu din lume a primit 550.000 de vizitatori cele două luni de referință, dintre care aproape 80% francezi, care au rămas fideli Luvrului, în ciuda restricțiilor de vizitare impuse. Ca o comparație, în anii precedenţi, vizitatorii francezi reprezentau între 20-25% din intrări. Acum, criza COVID-19 le-a oferit ocazia de a redescoperi patrimoniul țării.

„Mini-descoperirile" de 20 de minute sunt variantele găsite de muzeu pentru a rămâne pe linia de plutire.

Astfel, cei care doresc vizionarea unei colecţii precise (Napoleon, escală în Egiptul antic sau marii maeştri francezi) cu un ghid, în mod excepţional gratuit şi fără rezervare, au optat pentru această variantă.