Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Familia deputatului Anghel Stanciu deține o rețea națională de licee, școli postliceale, grădinițe și centre de calificare profesională: O parte din veniturile FEG provin din contracte cu statul român

Familia deputatului Anghel Stanciu deține o rețea națională de licee, școli postliceale, grădinițe și centre de calificare profesională: O parte din veniturile FEG provin din contracte cu statul român

Un articol de: - 04 Iul 2016, 20:21
Foto: ziaruldeiasi.ro Eveniment

Familia deputatului PSD Anghel Stanciu deține o rețea națională de licee, școli postliceale, grădinițe și centre de calificare profesională, informează pressone.ro.

Acestă rețea funcționează sub egida unui ONG înfiinţat în 1997, care se numeşte Fundația Ecologică Green (FEG). Președintele FEG este chiar soția deputatului, Virginia Stanciu, care a obținut anul trecut venituri totale de 542.856 lei de la această entitate non-profit, potrivit celei mai recente declaraţii de avere a alesului.

De menționat în acest context este că între anii 1996 și 2005, Anghel Stanciu a fost preşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, comisie al cărei membru este și în acest mandat.

Potrivit jurnaliștilor de la pressone.ro, o parte din veniturile FEG provin din contracte cu statul român.

Potrivit declarației de interese a lui Anghel Stanciu, din 2011 până în septembrie 2015, fundația a derulat zece contracte finanţate din bugetul de stat sau din bugetul Uniunii Europene, contracte în valoarea totală de peste opt milioane de lei.

Această rețea de învățământ se întinde în toată țara și cuprinde grădinițe, școli primare, licee în zece municipii și școli postliceale sanitare în aproape 50 de localități.

Potrivit sursei citate, există licee FEG a căror rată de promovare la Bacalaureat este zero. De asemenea, iar condițiile de admitere la cursurile de calificare sunt foarte laxe.

De exemplu, școlile postliceale, care pregătesc, printre altele, asistenți medicali și asistenți farmaciști, acceptă şi absolvenți de liceu care nu au obținut notă de trecere la examenul de Bacalaureat.

Câteva dintre instituţiile şcolare coordonate de FEG funcționează în imobile ale Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). De altfel, școala familiei lui Anghel Stanciu operează într-un imobil în care are sediu și Direcția Națională Anticorupție, mai arată pressone.ro.

În noiembrie 2015, deputatul Anghel Stanciu a fost condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Acesta a fost acuzat că și-a angajat la cabinetul parlamentar unul dintre fii și pe soţia acestuia.

Contactat de jurnaliștii de la pressone.ro, Anghel Stanciu a declarat: "Dacă aveți ceva probleme cu declarațiile mele de interese, vă rog să vă adresați ANI. Vă mulțumesc pentru interesul acordat persoanei mele. La revedere!"

 

Citeşte mai multe despre:   deputat,   familie
 
Loading...