Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Familia Regală îl contrazice pe ministrul Culturii: Peleșul nu e de vânzare. Urmașii regelui au investit 100.000 de euro pentru a schimba centrala termică a celebrului castel, montată de Carol I

Familia Regală îl contrazice pe ministrul Culturii: Peleșul nu e de vânzare. Urmașii regelui au investit 100.000 de euro pentru a schimba centrala termică a celebrului castel, montată de Carol I

Un articol de: B1.ro - 17 Iun 2019, 10:25
Familia Regală îl contrazice pe ministrul Culturii: Peleșul nu e de vânzare. Urmașii regelui au investit 100.000 de euro pentru a schimba centrala termică a celebrului castel, montată de Carol I Foto: pixabay.com Eveniment

Casa Regală nu a negociat şi nu intenţionează să vândă Castelul Peleş, deşi ministrul Culturii a susținut recent acest lucru. 
Familia Regală a anunțat că nu a negociat vânzarea castelului în care tocmai a făcut o investiţie de 100.000 de euro, pentru a-l salva de la distrugere. 

Celebrul castelul a fost ţinut în frig o iarnă întreagă pentru că Ministerul Culturii nu a schimbat centrala termică, potrivit stiri.tvr.ro.

În anul în care muzeografii au stat în frig, Peleşul a fost vizitat de aproape 500.000 de turişti, iar din vânzarea biletelor s-au câştigat aproape două milioane de euro.

Familia Regală a schimbat centrala montată de Carol I, la Peleş. Vechea instalaţie a fost unicat în Europa, la vremea ei. Căldura de la noua centrală este transmisă spre 13 baterii subterane ale castelului, de unde pleacă în toate cele 160 de camere. 

La dorinţa lui Carol al II-lea, centrala a fost modernizată pentru a funcţiona cu gaze. După Revoluţie, au fost schimbate cazanele, dar, după mai bine de 100 de ani de funcţionare, centrala a cedat în iarna lui 2017.

"Niciun fel de investiţie nu a fost făcută de Ministerul Culturii. E o situaţie ciudată, invocă legislaţia care nu permite să investească într-un monument istoric.Castelul este închiriat cu 6000 de euro, 2 cenţi pe metru pătrat a fost o chirie subvenţionată de Casa Regală tocmai ca Ministerul Culturii şi Muzeul Peleş să aibă resurse să întreţină acest imobil. Chiar aşa am convenit de la început", a spus Ion Tucă, directorul Casei Majestăţii Sale Margareta, potrivit sursei citate.
 

Citeşte mai multe despre:   Castelul Peles,   Familia Regala