Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Faptă și răsplată: Fiul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, CONDAMNAT la 5 ani cu executare! Ce infracțiuni i se impută

Faptă și răsplată: Fiul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, CONDAMNAT la 5 ani cu executare! Ce infracțiuni i se impută

Un articol de: - 08 Mai 2017, 19:25
Faptă și răsplată: Fiul fostului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, CONDAMNAT la 5 ani cu executare! Ce infracțiuni i se impută Eveniment

Fiul fostului ministru liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Flavius Câmpeanu este incriminat pentru complicitate la abuz în serviciu. Şi nu este singurul condamnat în dosar: și fostul director al Registrului Auto Român (RAR), Ovidiu Crăpătureanu, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni sub aceeași învinuire de abuz în serviciu. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, anunţă adevarul.ro.

Sentința judecătoriei prevede, deasemenea, „interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 4 (patru) ani de la executarea pedepsei principale.

Flavius Câmpeanu este fiul Marianei Câmpeanu, fost ministru PNL al Muncii în perioadele 2008 şi 2012-2014. Ovidiu Crăpătureanu, fostul director al RAR, a fos condmnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

Similar cu Câmpeanu, Căpătureanu nu poate ocupa funcţii publice pe o perioadă de 4 ani după executarea condamnării.

Magistraţii au mai decis ca cei doi inculpaţi, Flavius Câmpeanu şi Ovidiu Crăpătureanu, să plătească RAR suma de 876.610 de euro (echivalentul în lei la data efectuării plăţii), reprezentând prejudiciul produs părţii civile Regia Autonomă – Registrul Auto Român.

Instanţa a mai menţinut sechestrele în acest dosar, până la pronunţarea unei sentinţe definitive. „Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în sentinţă, conform sursei citate. 

 

Citeşte mai multe despre:   condamnare,   ministrul muncii