Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fără carantină pentru persoanele venite din Spania. Ce arată hotărârea aprobată luni de CNSU (DOCUMENT)

Fără carantină pentru persoanele venite din Spania. Ce arată hotărârea aprobată luni de CNSU (DOCUMENT)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Aug 2020, 20:36
Fără carantină pentru persoanele venite din Spania. Ce arată hotărârea aprobată luni de CNSU (DOCUMENT) foto: Pixabay Eveniment

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, în ședința de luni, Hotărârea nr. 39 din 10 august 2020, prin care s-a decis eliminarea Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituite măsura carantinei privind persoanele care sosesc în România.
 

Fără carantină pentru persoanele venite din Spania. Comunicatul CNSU


 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea numărul 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Atașat prezentei informări aveți Hotărârea CNSU numărul 39 din 10 august 2020.
 

MAE, informații noi pentru românii care intenționează să plece din țară. Ce trebuie să știe cei care vor să meargă în Țările de Jos sau Egipt


 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reamintit, luni, că România rămâne în zona portocalie pentru Țările de Jos, care recomandă evitarea deplasărilor non-esențiale în țara noastră. În schimb, pentru cei veniți de pe teritoriul românesc, autoritățile olandeze recomandă autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, în conformitate cu informațiile comunicate public de autoritățile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat), pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepția celor strict necesare. Autoritățile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, așadar inclusiv cetățenilor care se deplasează din România. Ca măsură suplimentară, autoritățile olandeze au anunțat colectarea datelor de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc. De asemenea, autoritățile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare”, se arată în comunicatul MAE.

Bucureștiul a mai precizat că, pe fondul pandemiei de coronavirus, și condițiile pentru intrarea în Egipt au fost modificate. Astfel, potrivit MAE, cetățenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetățenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Spania