Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fără cearşafuri pe plajă din 1 iunie. Ce reguli aduce pentru turiștii de pe litoralul românesc noua relaxare de restricții anunțată de Executivul României

Fără cearşafuri pe plajă din 1 iunie. Ce reguli aduce pentru turiștii de pe litoralul românesc noua relaxare de restricții anunțată de Executivul României

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Mai 2020, 12:03
Fără cearşafuri pe plajă din 1 iunie. Ce reguli aduce pentru turiștii de pe litoralul românesc noua relaxare de restricții anunțată de Executivul României foto: Pixabay Eveniment

Plajele din România se redeschid, începând cu 1 iunie, dar relaxarea restricțiilor anunțată de președintele Klaus Iohannis va aduce o serie de reguli noi menite să limiteze răspândirea COVID-19 pentru românii care vor să meargă la malul Mării Negre în această vară. Una dintre ele prevede că, pe litoralul românesc, turiștii vor putea sta doar pe șezlonguri, iar cearşafurile nu mai sunt permise.
 

Fără cearşafuri pe plajă din 1 iunie. Ce alte reguli vor fi introduse pe litoralul românesc

 

Hotărârea Guvernului Orban prevede, în Articolul 7, că, „începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii și ministrului mediului,apelor și pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

Într-o declarație pentru G4Media, consilierul de stat Andi Manciu din Cancelaria premierului a explicat că Guvernul Orban nu a prevăzut restricții pentru plajele neamenajate. În aceste condiții, s-ar putea interpreta că, pe ele, turiștii pot veni cu ceaşafuri sau șezlonguri proprii.
 ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Actorii puterii executive din România au anunțat o nouă relaxare pentru 1 iunie

 

Executivul României a anunțat, joi, o nouă etapă de relaxare a restricțiilor din România. Astfel, dacă președintele Klaus Iohannis a prezentat direcția de ansamblu și a explicat ce activități vor putea fi reluate odată cu 1 iunie, Guvernul Orban a publicat lista de măsuri ce vor intra în vigoare în acest sens.

„Începând din 1 iunie, câteva activități, care până acum au fost interzise, vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie, se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin 2 metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar, în condiții de siguranță, de distanțare și de igienă. În ce privește deplasările în afara localității, acestea, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate”, declara șeful statului.

El mai adăuga că „tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă. În ce privește competițiile sportive avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenție, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”.