Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fără TEME pentru acasă! Ghiozdanele grele, INTERZISE și ele

Fără TEME pentru acasă! Ghiozdanele grele, INTERZISE și ele

Un articol de: B1.ro - 28 Noi 2018, 14:42
Fără TEME pentru acasă! Ghiozdanele grele, INTERZISE și ele Eveniment

Nu de puține ori auzim părinți care se plâng de faptul că ghiozdanele pe care copiii lor trebuie să le poarte la școală sunt prea grele și dăunează sănătății. De altfel, nici temele pentru acasă nu sunt privite cu ochi buni.

Nu mai este cazul copiilor din India, după ce Guvernul a transmis școlilor să nu le mai dea elevilor teme pentru acasă și cărți grele, de teamă că ghiozdanele pot provoca dureri de spate, ce vor putea evolua ulterior în deteriorări ale coloanei vertebrale, informează Sky News.

Dispozițiile transmise școlilor sunt legate de vârsta elevului.De asemenea, profesorii au primit directive să nu dea teme pentru acasă la clasa I și a II-a, astfel încât să nu care cărți grele acasă.

Un sondaj realizat pe 2.500 de copii și 1.000 de părinți, de către Camerele de Comerț și Industrie, arată că 68% dintre preadolescenți ar putea să sufere de dureri de spate, care ar putea evolua în durere cronică și cocoașă.

De asemenea, sondajul arată că 88% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani cară ghiozdane cu o greutate de peste 45% din greutatea lor corporală.

Citeşte mai multe despre:   India