Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Farmacia din Bistrița depistată că vindea Fervex după retragerea medicamentului de pe piață riscă o amendă de până la 25.000 lei

Farmacia din Bistrița depistată că vindea Fervex după retragerea medicamentului de pe piață riscă o amendă de până la 25.000 lei

Un articol de: - 15 Oct 2013, 17:44
Farmacia din Bistrița depistată că vindea Fervex după retragerea medicamentului de pe piață riscă o amendă de până la 25.000 lei Foto: Descopera.ro Eveniment

Șefa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, Iuliana Deneș, a anunțat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că farmacia bistrițeană care vindea Fervex, scos de pe piață încă din luna iunie, riscă o amendă de 25.000 de lei sau suspendarea activității.

"Agenţia Naţională a Medicamentului ne-a spus însă că există o directivă europeană prin care s-a dispus retragerea tuturor loturilor. Din punctul nostru de vedere, reclamaţia e în cercetare. Am solicitat şi noi actele în baza cărora au fost informaţi că a fost retras produsul de la comercializare. Vom dispune măsurile ce se impun. Dacă se dovedeşte că acel produs se comercializa în mod ilegal, amenda poate fi de până la 25.000 de lei. Există şi posibilitatea ca activitatea farmaciei să fie suspendată de CJPC. Noi constatăm dacă produsul era comercializat legal sau nu. Unii spun că tot Fervexul era retras de la comercializare, alţii că numai anumite loturi. Acum aşteptăm să vedem dacă trebuia retras şi lotul respectiv sau nu", a spus Deneş, citată de Mediafax.

Aceasta a explicat că s-a făcut un control la farmacie imediat după ce un cumpărător a reclamat că încă se comercializează acolo Fervex, fiind descoperite 40 de plicuri din acest medicament.

"Echipa de comisari trimisă în control a constatat că produsul era deja retras de la comercializare, dar în custodia farmaciei se mai aflau 40 de plicuri de Fervex, 30 pentru copii şi 10 pentru adulţi. Întrucât e vorba de un medicament, am luat legătura cu Colegiul Farmaciştilor şi cu Agenţia Naţională a Medicamentului care ne-au informat că acest tip de reclamaţie intră în competenţa lor de soluţionare, astfel încât am redirecţionat reclamaţia către aceste instituţii", a spus Iuliana Deneş.

O farmacie din Bistriţa în care se vindea Fervex, retras de pe piaţă din luna iunie, riscă să îşi piardă autorizaţia de funcţionare după ce un cumpărător a reclamat că farmacia încă mai vinde acest medicament. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bistrita